Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Nem elég az egészségügyi és szociális dolgozók fizetése fogorvosra

Ki kell terjeszteni a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozókra a fogászati szűréseket - ugyanis a fizetésük erre nem elég. Ebben egyetért a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, az egészségügyért felelős államtitkárság és a szociális és családügyért felelős államtitkárság is.

Beneda Attila egészségügyért felelős helyettes államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján – amelyen az MMSZ EDDSZ-szel és a szociális államtitkársággal folytatott tárgyalásokról számoltak be – elmondta: nézetazonosság alakult ki a tárgyaláson arról, hogy a munkavállalók egészsége és munkaképességük megőrzése tekintetében legfontosabb a fogászati betegségek leküzdése.

Arra jutottunk, hogy ebben közös lépéseket teszünk, mert egy egészségesebb népesség, az egészségesebb munkavállalók a gazdaság növekedésére is intenzív hatással lehetnek – mondta. Megjegyezte: a fogszuvasodás világszerte a leggyakoribb betegség, nincs ez másként Magyarországon sem.

Cser Ágnes, a szakszervezet vezetője arról beszélt, a fogágyi megbetegedésekkel szorosan összefüggnek a szívinfarktusok, a koraszülések, a cukorbetegség, a tüdő- és légzőszervi megbetegedések. A felnőtt lakosság 74 százaléka küzd fogászati problémával. Mint mondta, 2004 óta szorgalmazzák, hogy a társadalombiztosítás által nem támogatott szolgáltatásokat kapják meg az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozó munkavállalók.

A közszolgáltatásokban a legkevesebb nettó keresettel rendelkezve nincs lehetőségük arra, fogmegőrzésben, fogpótlásban részesítsék magukat – fogalmazott.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter