Nem tiltakozik hétfőn a VDSZ "/>
Megjelent: 9 éve

Nem tiltakozik hétfőn a VDSZ

Elhalasztja május 30-ára a Parlament elé meghirdetett demonstrációját a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete arra hivatkozva, hogy a tervek szerint Orbán Viktor kormányfő aznap találkozik a fegyveres és rendvédelmi testületek érdekképviseleteivel. A VDSZ készültségben várja a miniszterelnöki egyeztetés eredményét.

Azért halasztja a vegyipari ágazat jövő hétfőre a Parlament elé szervezett demonstrációját, hogy a hangosan tiltakozó tömeg "ne zavarja a miniszterelnök és a fegyveres testületek tárgyalását" - áll a VDSZ közleményében. Az ágazati szakszervezet szerint Orbán Viktor "véletlenül" a vegyipari akció napjára időzítette a megbeszélést azt követően, hogy vegyészek bejelentették demonstrációs szándékukat.

A VDSZ leszögezte: a szakszervezetek készenlétben maradnak, de "udvariasan kivárják a miniszterelnöki egyezkedést, mert annak eredménye minden ágazatra hatással lehet".

A közlemény idézi Székely Tamást, a VDSZ elnökét, aki kijelentette, tervüktől nem állnak el, az akciót a tárgyalás eredményétől függően tovább szervezik, és várják a csatlakozni kívánó szervezetek, civil mozgalmak jelentkezését. Az ágazat vezetője azt is elmondta, hogy a VDSZ ismét levelet küld a kormányfőnek, amelyben azt követeli, hogy a miniszterelnök a vegyészeket - és valamennyi munkavállalót - is tekintse tárgyalópartnernek, hallgassa meg őket.

A szervezet vezetője szerint az ágazatnál és a többi csatlakozó szakszervezetnél is eddig ritkán látott készülődés folyik, félő, hogy egy újabb jól időzített, ám csak időhúzásra alkalmas, látszat tárgyalás minden eddiginél nagyobb indulatokat gerjeszt, "elérkezhet a pillanat, amikor a tömeget nem lehet visszatartani". Székely Tamás úgy vélte, az álkérdőívek ideje lejárt, a szakszervezeteket partnereknek kell tekinteni, mert a miniszterelnök európai kollégái Lisszabontól Szófiáig ezt teszik.

A VDSZ május 23-án jelentette be, hogy demonstrációt hirdet május 30-ára a Parlament elé, ezen a szakszervezet a kedvezményes nyugdíjak megvonása, a Munka törvénykönyve tervezett változtatásai és az érdekegyeztetés megszüntetése ellen kívánt tiltakozni.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kormány keddi ülése után jelentette be, hogy a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt tárgyal majd a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel.

"A Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság" kedden este jelezte, hogy a kormány kisebb módosításokkal elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő, szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést; koncepció részleteiről szóló szermélyes egyeztetés Orbán Viktor miniszterelnök, az országos parancsnokok bevonásával, május 30-án lesz.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk