Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Nemzetközi vitaverseny a főváros egyetemein

Diákok vitája címmel nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek szombaton és vasárnap több fővárosi felsőoktatási intézmény részvételével - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Budapest Open elnevezésű disputát másodszor rendezik meg, harminc országból több mint 150 egyetemista ütközteti érveit fontos közéleti témákban. A verseny kedvéért Budapestre utaznak mások mellett amerikai, pakisztáni, koszovói, katari, kínai és tunéziai diákok is, hogy megmérkőzzenek a parlamentáris típusú vitákon.

A szervezők tájékoztatása szerint a kezdeményezés célja, hogy hozzájáruljon a vitakultúra és a politikai diskurzus fejlődéséhez. A Budapest Open rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a színvonalas vitázás az oktatás alapvető része legyen Magyarországon is.

A verseny minden része nyitott a nyilvánosság számára, a viták nyelve angol. A rendezvény a Közép-európai Egyetem (CEU), a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatóinak közös munkájával valósul meg. Az előzetes köröket a CEU-n tartják szombaton egész nap és vasárnap délelőtt, a döntő pedig vasárnap délután a Corvinus egyetemen lesz, ahol a CEU-n oktató Markos Kounalakis, az amerikai nagykövet férje köszönti majd a versenyzőket. A döntőben a négy legeredményesebb csapat vitázik egymással.

Hétfőn és kedden világszerte elismert egyetemi vitaoktatók tartanak előadásokat a Corvinus egyetemen a magyar vitaélet felpezsdítésére, és ezekre szintén várják az érdeklődőket.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter