Megjelent: 8 éve

Népszavazást akarnak a munkatörvénykönyvről

Népszavazást akar a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ), valamint a Mozdonyvezetők Szakszervezete az új törvénykönyvről, ezért nyílt levélben fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, hogy írjon ki referendumot az ügyben - írja a hvg.hu.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, azért fordultak az államfőhöz, mert Schmitt Pál beiktatásakor azt ígérte, hogy ő a magyar emberekért fog tenni mindent és a magyar embert állítja gondolkodása központjába.

Megismételte, hogy az új törvény több ponton rontja a munkavállalók jogait, és kiszolgáltatottá teszi az embereket. Több mint hárommillió munkavállaló jövedelmi viszonyait befolyásolja a tervezet, de mint mondta, erről őket nem kérdezték meg, Schmitt Pálnak azonban módja van véleményt mondani erről. A szakszervezetek úgy vélik, ha az Országgyűlés megszavazza az új munka törvénykönyvét, az morálisan illegitim lesz, mert nem egyeztettek róla.

hvg.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter