Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Nő a közmunkások bére

Napokon belül eldől, hogy mennyivel nő jövőre a közmunkások bére - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzettel. A Portfolio.hu nettó kétezer forintos emelést jósol.

images

Több verziót is beterjesztett a kormánynak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra vonatkozóan, hogy mennyivel emeljék jövőre a közfoglalkoztatottak bérét. A jövő évi költségvetés jelentősen emelte a közfoglalkoztatásra szánt forrásokat, ebben szerepe lehet annak, hogy minden eddiginél több álláskeresőt vonnak be áprilisig a programba.

A Start munkaprogram megvalósításához 2014-ben 183,8 milliárd forint áll rendelkezésre, míg idén ez az összeg csak 153,7 milliárd forint volt. Ez húsz százalékos emelkedést jelen.

A téli közfoglalkoztatás részeként induló képzések a megyék háromnegyedében már kilencven százalékban megkezdődtek, a jövő hétre pedig várhatóan minden program elindul.

Idén a közfoglalkoztatási alapbér 75 500 forint, ami nettó 49 500 forintot jelent. A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a közmunkások bérénél rendre 30 százalékkal magasabb a minimálbér, így ők a jövő évi 101 500 forintos minimálbér mellett 78 ezer forintos közmunkásbért várnak. Ennek családi adókedvezmény nélkül 51 090 forint a nettója.

Magyar Nemzet / Portfolio.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter