Megjelent: 6 éve

Nyolc magyar bankár egymillió eurónál is többet keresett 2011-ben

Az Európai Bankhatóság (EBA) adatai szerint 3175 európai bankár keresett 1 millió eurónál is többet 2011-ben. Többségük Nagy-Britanniában dolgozott, de nyolcan a magyar pénzügyi szektorból kerültek ki - írja a Portfolio.hu.

A legfrissebb, 2011-es adatok szerint a megelőző évhez képest csökkent az európai pénzügyi szektor dolgozóinak keresete, amely az amerikai kollégák fizetésétől is elmaradt. Az európai bankároknak így sem lehetett okuk panaszra.

A listavezető Nagy-Britanniában 2436-an kerestek 1 millió euró felett, átlagosan 1,44 millió eurót. A második Németországban csupán 170 bankár érte el az egymillió eurós határt, ám ők átlagosan többet, 1,84 millió eurót kerestek.

Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Romániában és Szlovéniában nem volt 2011-ben olyan pénzügyi alkalmazott, aki 1 millió eurónál többet keresett volna, Magyarországon viszont 8 ilyen is akadt.

Az EBA által közzétett dokumentumból a Portfolio.hu kiderítette: a magyarországiak közül egy befektetési banki, kettő pedig retail banki üzletágban dolgozott. A vagyonkezelésben nem volt ilyen vezető alkalmazott, négy olyan is volt viszont, aki más, nem részletezett üzletágban tevékenykedett. E nyolc magyarországi pénzügyi vezető összesen 2,994 millió euró fix és 8,776 millió euró változó javadalmazást kapott, ebből 4,705 millió euró halasztott kifizetésű. Az átlagos teljes jövedelmük 1,471 millió euróra rúgott.

Portfolio.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter