Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Obama segélycsomagot hirdetett a középosztálynak

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke az "amerikai álom" megújítását ígérve adókönnyítéseket és egyéb intézkedéseket tartalmazó segélycsomagot hirdetett hétfőn a középosztály megsegítésére.

"Tovább küzdünk az amerikai álom megújításáért (...) tovább harcolunk azért, ami az amerikai középosztály számára fontos" - mondta, amikor Joe Biden alelnökkel közösen találkozott a Fehér Ház kijelölt munkacsoportjával.

Az amerikai álom kapcsán arról beszélt, hogy meg kell újítani a középosztály etoszát, vagyis azt, ha valaki keményen dolgozik és teljesíti kötelességét, akkor előre juthat. Sajnos azonban - tette hozzá - a középosztályt régóta, már a 2008-as pénzügyi válság és a recesszió előtt is súlyos kihívások érték, illetve érik.

Megállapította: a középosztály családjai több mint egy évtizede azt érzik, hogy többet dolgoznak kevesebbért, az egyetemi költségek drágulnak, az egészségügyi kiadások az egekben, a házak értéke zuhan, a nyugdíj-megtakarítások olvadnak és kevésbé biztonságosak. Kifejtette: kormányának az a legfőbb célja, hogy jó, fenntartható munkahelyeket teremtsen, hosszabb távon pedig megszüntesse a középosztály biztonságának romlását.

A középosztályra nehezedő terhek enyhítése céljából több javaslatot tett. A gyerekeket és időseket gondozó családok további adókönnyítéseket kapnának, megnövelnék az állami gyerekgondozási alapot, több pénzt költene az állam az időseket otthonaikban ellátó családok megsegítésére, átláthatóbbá és biztonságosabbá tennék a nyugdíjtakarékossági számlákat, ezenkívül könnyítenének a frissen végzett egyetemisták esetében a diákhitelek törlesztési kötelezettségén a részletek limitálásával.

A Fehér Ház közölte: Obama szerda esti uniós évértékelő beszédének központi témája lesz a középosztály megsegítése, a munkahelyteremtés, valamint a deficit kezelése.

John Boehner, ohiói republikánus képviselő, az alsóház kisebbségi frakcióvezetője úgy reagált Obama tervére: az amerikaiak arra kíváncsiak, hová tűntek a munkahelyek, az elnök szerdán nem tett munkahelyteremtő javaslatot. Szerinte az Obama-kormánynak már korábban fel kellett volna hagynia állásgyilkoló politikájával, és kétpárti alapon működve munkahelyeket kellett volna teremtenie.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Külföldi munka

Magyarországról is nagyon sokan vállalnak munkát külföldön. Ezt az Európai Unión belül munkavállalási engedély nélkül megtehetik, akár... Teljes cikk

Nem fogadták el a bércsökkentést, kirúgták az egész szakmai stábot egy focicsapatnál

A horvát Dinamo Zagreb a járvány okozta bevételkiesés miatt csökkentette a béreket, a stáb nem fogadta el. Teljes cikk

Szükségszállást biztosítanak a kulcsfontosságú dolgozóknak Romániában

Az elkülönítés lehetőségének a megteremtésével segítenék a kulcsfontosságú dolgozókat. Teljes cikk