Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 hónapja

Októberben 14 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban

Októberben a piaci várakozásokkal összhangban 2020 áprilisa óta a legalacsonyabbra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala az Eurostat legfrissebb jelentése alapján.

eu munkanélküliség

Októberben szezonális kiigazítással 7,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben a szeptemberi 7,4 százalékról és a 2020 októberi 8,4 százalékról. 

Az Európai Unió 27 tagállamában 6,7 százalékos volt a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta, a szeptemberivel megegyező. Tavaly októberben 7,5 százalékon állt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Októberben 14,312 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 12,045 millióan az euróövezetben.

A szeptemberihez képest a munkanélküliek száma az Európai Unióban 77 ezerrel csökkent októberben, az euróövezetben pedig 64 ezerrel. Az Európai Unióban az egy évvel korábbinál 1,650 millióval voltak kevesebben munka nélkül októberben, az euróövezetben pedig 1,564 millióval. 

A legmagasabb munkanélküliségi rátát Spanyolországban és Görögországban regisztrálták októberben, 14,5, illetve 13,1 százalékosat. Magyarországon 3,6 százalékos, Lengyelországban 3,4 százalékos, Szlovákiában 6,3 százalékos, Romániában 5,3 százalékos, Horvátországban 7,0 százalékos, Csehországban pedig 2,6 százalékos volt az októberi munkanélküliségi ráta.

  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter