kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Októberben 14 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban

Októberben a piaci várakozásokkal összhangban 2020 áprilisa óta a legalacsonyabbra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala az Eurostat legfrissebb jelentése alapján.

eu munkanélküliség

Októberben szezonális kiigazítással 7,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben a szeptemberi 7,4 százalékról és a 2020 októberi 8,4 százalékról. 

Az Európai Unió 27 tagállamában 6,7 százalékos volt a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta, a szeptemberivel megegyező. Tavaly októberben 7,5 százalékon állt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Októberben 14,312 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 12,045 millióan az euróövezetben.

A szeptemberihez képest a munkanélküliek száma az Európai Unióban 77 ezerrel csökkent októberben, az euróövezetben pedig 64 ezerrel. Az Európai Unióban az egy évvel korábbinál 1,650 millióval voltak kevesebben munka nélkül októberben, az euróövezetben pedig 1,564 millióval. 

A legmagasabb munkanélküliségi rátát Spanyolországban és Görögországban regisztrálták októberben, 14,5, illetve 13,1 százalékosat. Magyarországon 3,6 százalékos, Lengyelországban 3,4 százalékos, Szlovákiában 6,3 százalékos, Romániában 5,3 százalékos, Horvátországban 7,0 százalékos, Csehországban pedig 2,6 százalékos volt az októberi munkanélküliségi ráta.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az amerikaiak több mint fele nyugdíjba vonulás után is dolgozna

A felmérésben megkérdezettek több mint fele aggódik az infláció és az anyagi helyzete miatt. Teljes cikk

Megemelték a minimálbért Romániában

Az intézkedés 1,871 millió munkavállalót érint. Teljes cikk

A vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban

A szakértők szerint a munkanélküliségi ráta 3,9 százalékon állt májusban. Teljes cikk