Megjelent: 10 éve

Operaház: több személyi juttatást fizettek ki, mint kellett volna

A Magyar Állami Operaház jogalap nélkül fizetett ki több, mint 75 millió forintot, eddig hat vezetőtől váltak meg. A szabálytalanságokra a szemtember óta dolgozó bizottság átvilágítása derített fényt, tudta meg a Metropol.

images

Vizsgálóbizottságot állított fel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, miután tudomást szerzett a Magyar Állami Operaház működésében tapasztalható visszásságokról. A szakemberek megállapították, hogy nem voltak megbízhatóak az intézmény 2007-re, illetve 2008-ra vonatkozó költségvetési beszámolói és több, mint 75 millió forintot jogalap nélkül fizettek ki. A személyi juttatásokat nem az engedélyezett létszámkerethez igazították.

Az is elképzelhető a lap értesülése szerint, hogy a bizottság munkája alapján a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) is vizsgálatot indít, amely munkajogi vagy polgárjogi következményekkel is járhat.

Eddig hat vezetőtől váltak meg, köztük Vass Lajos főigazgatótól.

Metropol
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter