Megjelent: 9 éve

Országos demonstráció: itt lesznek útlezárások november 4-én

Mintegy száz helyszínen lesz félpályás útlezárás az országban november 4-én- jelentette be a Liga Szakszervezetek elnöke. Azt követelik, hogy kezdődjenek érdemi tárgyalások a kormány és az érdekvédők között az új Mt.-ben kifogásolt részek megváltoztatásáról, a háromoldalú egyeztetés megteremtéséről a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer átalakításáról.

A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének honlapján olvasható dokumentum közli a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Liga Szakszervezetek által szervezett 2011. november 4-i félpályás útlezárások helyszíneit és a demonstráció koordinátorait.
Gaskó hangsúlyozta: egyszerűen elfogadhatatlan az, hogy felvételekor munkavállalói biztosítékot kérhessen a munkaadó egy alkalmazottól. Tapasztalatuk szerint nem a dolgozó rövidíti meg cégét, hanem fordítva történik, például a próba idő alatt nem fizetik ki rendszeren a javadalmakat.

Értékelésük szerint jogellenes az is, hogy a munkaviszony bíróság által megállapítottan jogellenes megszüntetése esetén a munkáltatónak legfeljebb 12 havi távolléti díj összegének megfelelő kártérítést kell fizetnie a munkavállalónak az elmaradt munkabér címén.

Bár kevésbé, mint a tervezet korábbi verziói, de a kormány által elfogadott dokumentum még mindig azt szolgálja, hogy a munkáltatók jobban kihasználhassák a munkavállalókat - mondta a ReggelInfónak a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Palkovics Imre szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy a jogszabályt előkészítő szakemberek is arról nyilatkoznak, hogy a jelenleg illegális módon zajló munkáltatói magatartást bizonyos feltételek mellett legalizálják a törvényben.

InfoRádió/MTI
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országosan nem állnak át digitális munkarendre az általános iskolák és az óvodák

Csak ott rendelik el a digitális munkarendet az iskolákban és óvodákban, ahol megbetegedés történik. A kormány veszélyeztetettségi és életkori... Teljes cikk

Meglepő adatok: csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben 15 millió 933 ezren kerestek munkát az Európai Unióban. Teljes cikk

ÁSZ: 2020 áttörést jelentett a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében

Az Állami Számvevőszék az otthonról végzett munka mentálhigiénés kihívásaira is felhívta a figyelmet. Teljes cikk