Megjelent: 15 éve

Összefogott Európa és Latin-Amerika a hatékony pályakövetésért

A latin-amerikai pályakövetés rendszerét vizsgálta az Educatio Kht. Felsőoktatási Műhely című kiadványa. A vizsgált Grauda-Projekt célja - amelyben tíz európai és tíz latin-amerikai egyetem vesz részt -, hogy a különböző pályakövetési módszereket és elemzéseket összehangolják, és az eredményeket szisztematizálják, majd publikálják.

A projektet az Európai Bizottság támogatja a Colombus program keretében, a koordinátor szerepet a mexikói Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey tölti be.
A projekt célja a módszer egységesítésén és az eredmények szisztematizálásán, valamint megjelentetésén túl, hogy azok számára az intézmények számára is vonzóvá tegye a programot, amelyek eddig nem vettek részt a munkálatokban. Ezzel ugyanis a kutatások számát és a rendelkezésre álló adatok mennyiségét is növelni tudják, így téve még hatékonyabbá a projektet.

A program meghatározott céljai, hogy megteremtsék az informatikai támogatás alapjait, az eredményeket online publikálják, a kutatáshoz szükséges módszertani kézikönyvet kidolgozzák, és a programban részt vevő intézményvezetőket, technikai szakembereket tréningeken tovább képezzék. Mindez egy hosszú távú együttműködésként kívánja felhívni a döntéshozók figyelmét a felsőoktatás és a munkaerőpiac egymásra utaltságára, valamint kapcsolatuk vizsgálatának jelentőségére.

A programban Európából két német, két spanyol, három francia, két olasz és egy portugál intézmény vesz részt. A latin-amerikai országok közül két mexikói, két argentin, egy chilei, egy guatemalai, egy brazil, egy kolumbiai és két perui intézmény csatlakozott a programhoz.
A kutatás során a módszertani alapelvek kidolgozása után angol és spanyol nyelven kutatási kézikönyvet adtak ki - a Graduate Follow-Up Instruments and Recommendations Manual program honlapjáról) letölthető a kutatás.

Edupress.hu
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek