Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Ötszáz embernek ad munkát a segélyhívó központ Miskolcon

Hárommilliárd forintból Miskolcon épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik bázisa, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát - jelentette be Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere.

images

Miskolcon az egykori honvédségi bázison alakítják ki az informatikai központot, amelynek alkalmazottjai fogadják a 112-es számon bejövő hívásokat. Az új rendszernek köszönhetően a katasztrófavédelmet, a tűzoltóságot, a rendőrséget és a mentőket érhetik el mindazok, akik a 112-es hívószámot tárcsázzák.

A tervek szerint idővel kivezetik a jelenlegi 104-es, 105-ös, 107-es számokat, helyüket is a 112 veszi át. A szám ingyenesen hívható.

Miskolcon kívül Szombathelyen épül ki hasonló segélyhívó központ.

Kriza Ákos elmondta: a kormány döntésének megfelelően digitális technológiával ellátott központi rendszer épül ki, amelyben eldől, hogy az adott baleset vagy más haváriaesemény milyen egységet érint, kiket, milyen erővel kell mozgósítani.

Megfogalmazása szerint Miskolcon az egyik legfontosabb cél a munkahelyteremtés, ugyanakkor az is fontos, hogy a miskolci bázis üzembe helyezése után a jelenleginél sokkal gyorsabb lehet a segítségnyújtás.

A miskolci központ várhatóan a jövő év első felétől működik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter