Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Ötven új munkahely a Karsai Holding Zrt.-nél

Az Extruform-Karsai Műanyagipari Zrt. új üzemcsarnoka első lépésben ötven, jövőre pedig a következő fejlesztések eredményeként további ötven szakembernek ad munkát. A kizárólag saját erőből, 450 millió forintos beruházással épült székesfehérvári üzemcsarnokot csütörtökön avatták fel.

images

A bőrönd-alkatrészeket, tömítési rendszereket, az autóiparban és világítótestek gyártásánál használt profilokat készítő üzem a teljes kapacitás elérésével évi ezer tonna profilt állít majd elő, mintegy 500 millió forint termelési értékben, nagyobb részt külföldi üzleti partnerek számára - mondta Karsai Béla, Karsai Műanyagtechnikai Holding Zrt. elnöke. Az új üzem a későbbi bővítésekkel megduplázhatja majd a termelési értékét.

Az új üzemcsarnok avató ünnepségén Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági stratégiáért felelős államtitkára hangsúlyozta: az országnak minden egyes munkahelyre szüksége van ahhoz, hogy kilábaljon abból a gazdasági helyzetből, amibe került, s minden olyan létesítmény, beruházás, fejlesztés, amely munkahelyeket teremt, a kormány gazdaságpolitikáját segíti.

A kormány a gazdasági stabilitás megteremtésével, kiszámítható gazdaságpolitikával segíti a vállalkozásokat, továbbá január elsején elindít egy olyan programot, amelynek eredményeként mintegy 500 milliárd forinttal kisebb adminisztrációs teher sújtja majd a vállalkozásokat - emlékeztetett az államtitkár. Ismertette: az év első negyedében, a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva 12 százalékkal nőtt az ipari termelés, ez azt jelzi, hogy túl vagyunk a válságon.

Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere azt hangsúlyozta, hogy erős magyar gazdaság, gazdasági növekedés elképzelhetetlen néhány nagyváros - olyan ipari központok, mint például Fejér megye székhelye - növekedése, erősödése nélkül.

"Azokat a városokat, amelyek a gazdasági szereplők együttműködésével új munkahelyeket képesek teremteni, támogatni kell" - mondta. Kiemelte, hogy a beruházást Karsai Béla támogatás nélkül, saját erőből valósította meg, egyben rámutatott, hogy a támogatási formákat pontosan azért kell átalakítani, hogy a növekedésre, fejlődésre képes, magyar tulajdonú gazdasági társaságok és cégek forrást és lehetőséget kapjanak a növekedésre, a munkahelyteremtésre.

A magyar tulajdonban levő Karsai Holding Zrt. csomagolástechnikai divíziójának négy, műszaki divíziójának három tagvállalata mintegy 800 embernek ad munkát Székesfehérváron, Körmenden, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Orosházán, Tiszaújvárosban, Veresegyházán és Erdélyben. A cégcsoport mintegy 10 milliárd forint termelési értéket állít elő. Több multinacionális cég üzleti partnere, kiskunfélegyházi telephelye pedig egy német vállalaton keresztül a Mercedes kecskeméti gyárának is beszállítója lesz.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk