Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Pályázat a rugalmas foglalkoztatásért

Pályázatot írtak ki a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, a kisgyermeket nevelő nők foglalkoztatásának növelése, valamint a munkavállalók és munkáltatók alkalmazkodóképességének növelése érdekében. A támogatási kérelem benyújtásának határideje: 2014. december 31.

A konstrukció kétkörös felhívás keretében valósul meg.

Az első kör (A komponens) keretében a felhívás célja a rugalmas/családbarát átvilágítást lefolytató szolgáltatók kiválasztása, melyek a végrehajtás során a vállalkozások átvilágítását ingyenesen elvégzik, és számukra a rugalmas foglalkoztatás növelése érdekében átszervezési tervet készítenek és nyomon követik e tervek megvalósítását.

A második kör (B komponens) keretében az átvilágított vállalkozások támogatást igényelhetnek az átszervezési terv alapján a rugalmas foglalkoztatást elősegítő szervezeti, személyügyi és egyéb intézkedések megvalósítására.

A "B" komponens esetében csak azon vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek az A komponens keretében átvilágításra kerülnek!

A programra rendelkezésre álló összesen keret 4 milliárd Ft, melyből az első kör (A komponens) forrása 1 milliárd Ft, a második kör (B komponens) forrása 3 milliárd Ft.

A felhívás keretében 8-15, a második körös felhívás keretében 200-500 nyertes támogatási kérelem támogatására kerülhet sor az előzetes tervek szerint.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be a rugalmas munkaszervezés, valamint a munka és a magánélet összehangolása területén referenciákkal igazolható tapasztalattal bíró:

- önállóan kettős könyvvitelt vezetőgazdasági társaságok (beleértve a non profit gazdasági társaságokat)

- legfeljebb 5 fős konzorciumok, amelyek tagjai lehetnek: vállalkozások, non-profit és egyéb nem nyereség érdekelt szervezetek

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

 • Vállalkozások kiválasztása és átvilágítása: az átvilágításra kerülőmunkáltatók kiválasztása, mentorállása, szervezeti szükségletfelmérés a rugalmas foglalkoztatási formák potenciáljának felmérésére, a vállalkozásokkal az együttműködési keretek rögzítése, működési mód áttekintése, diagnózis és fejlesztési javaslatok megfogalmazása (Az átvilágítási és kapcsolódó tevékenységeket ingyenesen kell nyújtani a vállalkozások részére!);
 • Projektmenedzsment és együttműködés a nyertes szervezetekkel
 • Műhelyfoglalkozások, rendezvények szervezése és lebonyolítása
 • Tájékoztatás, nyilvánosság

  A támogatás formája: Állami támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás

  A támogatás mértéke, összege: Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50.000.000 Ft, maximum 350.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 százaléka.

  A támogatási kérelem benyújtásának határideje: 2014. december 31.

  A pályázati felhívás és mellékletei elérhetők: palyazatok.org weblapról.

  Orientpress
 • Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Elindult a nevezés a 10. Az Év Irodája versenyre

  Elindult a nevezés az immár 10. alkalommal megrendezendő Az Év Irodája versenyre, amelyen többek között keresik Az Év Irodáját, Az Év Közösségi... Teljes cikk

  beneFit Prize 2019 - for Happy Employees - A vállalati egészségkultúra az új CSR

  A beneFit Prize célja azon vállalatok díjazása, és bemutatása, kik a társadalmi felelősségvállaláson immár a dolgozókba fektetett egészségprogramot értik. Teljes cikk

  Középiskolás lányokat tanít matematikára és programozásra a Morgan Stanley

  Míg a munkaerőpiacon egyre jobban felértékelődnek a technológiai és informatikai ismeretek, a nők közül még mindig lényegesen kevesebben... Teljes cikk