Megjelent: 4 hete

Párizs 2024 - Közlekedési sztrájk az olimpiai pluszmunkáért

Az olimpiai időszak alatti munkáért járó bónuszok kiharcolásának céljával keddre (mára) sztrájkot hirdettek a legnagyobb francia vasutas szakszervezetek.

A hétfő este bejelentett munkabeszüntetés - az insidethegames.biz portál szerint - Franciaország két fő repülőtéri csomópontját is érinti. A bérsztrájk miatt csak minden ötödik ingázó vonat közlekedik egyes fővárosi vonalakon.

Súlyos fennakadások várhatók a nap folyamán, az üzemeltető Transilien Paris regionális hálózata arra szólította fel az embereket, hogy dolgozzanak otthonról, vagy keressenek más közlekedési lehetőséget.

A szakszervezeti bejelentés szerint "augusztusban 4500 pótvonat indul, nagy leterheltség vár a vasutasokra, akik közül így sokan nem tudnak majd nyaralni".

A légiközlekedésiek szakszervezetei is sztrájkot hirdettek keddre. Arra hívták fel a Charles de Gaulle és az Orly repterek dolgozóit, hogy hagyják abba a munkát, a munkáltatókat pedig a béremelésről szóló tárgyalások megkezdésére, az olimpia, s a paralimpia idejére, július 8. és szeptember 15. közötti periódusra mozgósított munkavállalók "egységes bónuszainak" megadására szólították fel.

A portál emlékeztet rá, hogy a párizsi ötkarikás játékok biztonságáért felelős francia rendőröknek - a széleskörű tiltakozások és a jobb fizetési feltételeket követelő szakszervezeti mozgósítások közepette - a kormányzat megszavazta, hogy extra fizetést kapjanak olimpiai szolgálataikért.

MTI

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek