Megjelent: 11 éve

Pénzért intézkedtek az APEH-dolgozók

Vesztegetéssel gyanúsítanak a rendőrök három kecskeméti APEH-dolgozót és négy vállalkozót. Az adóhivatal alkalmazottai pénzért szolgáltattak adatokat, és adóügyi vizsgálatokban jártak közbe a megbízók érdekeinek megfelelően, írja a Magyar Hírlap.

Hivatali visszaélés és vesztegetés miatt vádemelési javaslatot tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya három kecskeméti APEH-dolgozó és négy vállalkozó ellen - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Szabó Vendel, a nyomozás vezetője. Az egyik kecskeméti APEH-dolgozó revizor kollégájának belső adatokat szolgáltatott ki, és az ellenőr ezért fizetett neki, majd megbízóinak - vállalkozóknak, gazdasági társaságok vezetőinek - egy-egy ilyen módon megszerzett adatot harminc- és ötvenezer forint közötti összegért adott el.

Megközelítőleg százötvenezer és kétszázötvenezer forintot kért azért az adóhivatal revizora, hogy a megbízó számára kedvező eredménnyel záruljon egy-egy vizsglat.

Az is előfordult, hogy a megvesztegető cégeket is átverték a leleményes APEH-dolgozók. Ilyenkor azt hazudták a gazdasági társaságok vezetőinek, hogy az adóhatóság vizsgálaton kívül vagyonvizsgálatra is számíthatnak. A vezetők pedig abban a hiszemben fizettek nekik, hogy cserébe elintézik: ne legyen vizsgálat.

Az APEH dolgozóit hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, magán- és közokirat-hamisítással, a négy vállalkozót vesztegetéssel gyanúsítják. A három hivatali dolgozóra akár nyolc év szabadságvesztés is várhat.

Magyar Hírlap
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter