Megjelent: 10 éve

Pesszimistán látják a jövőt a fiatal vállalkozók

Ijesztően pesszimista látásmódot képviselnek a hazai fiatal vállalkozók, 86 százalékuk szerint ugyanis szinte kilátástalan helyzetben van az ország, ám 65 százalék érzi úgy, hogy személyesen is hozzá tudna járulni a gazdaság újbóli fellendüléséhez – derül ki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) felméréséből.

A fiatal munkavállalók helyzetéről készített felmérést a Szonda Ipsos. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a fiatalok majdnem fele (47 százalék) tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti állását. A tanulók 55 százaléka pesszimista a jövőbeli elhelyezkedést illetően, csak egynegyedük reméli, hogy könnyen jut munkához.

"Az eredmények alapján az látszik, hogy az aktív fiatalok többsége borulátásuk ellenére tettre kész, és csupán a lehetőségre vár, ami egy jelentős szunnyadó és kiaknázatlan erőforrást jelent a gazdaságban. Ezekre a fiatalokra kötelességünk odafigyelni és segíteni őket, hiszen csak rájuk építhetünk hosszú távon" - mondta Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.

Már korábban is ismeretes volt, hogy hazánkban csupán a fiatalok 3,7 százaléka vállalkozik, mely európai és világ viszonylatban is nagyon alacsony szám. Az EU átlagban a fiatalok 45 százaléka, az USA-ban 55 százaléka gondolkodik vállalkozás alapításán, míg Kínában a fiatalok 71 százaléka szeretne vállalkozni.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége éppen ezért segíti a fiatalokat a munka, azon belül is a kis-és középvállalkozások világába lépni, melyet jól bizonyít az a közel félezer aktív fiatal, akik a szövetség bázisát képezik, illetve a kkv szektort erősítik.

A FIVOSZ több EU-s és nemzetközi szervezettel közösen dolgozik azon, hogy a magyar tetterős fiatal vállalkozói réteg érdemi szolgáltatásokhoz és kapcsolatrendszerhez jusson hazánkban és külföldön egyaránt. Ennek jegyében egy nagyszabású hazai beszállítói programon dolgozik, valamint elkezdte a magyar delegáció toborzását két rendkívül fontos nemzetközi eseményre is: a májusi, az Európai Parlamentben megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Napjára és a júniusi, Mexico városban tartandó G20 Fiatal Vállalkozói Csúcstalálkozóra.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook