Megjelent: 11 éve

Program az internetes munka terjesztésére

Az I-Work Közhasznú Alapítvány az internetes gazdaság munkaerőpiacát kívánja fejleszteni programjával. Az alapítvány által szervezett rendezvényen részt vesz a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium illetékes munkatársa, a Google Magyarország Kft ügyvezetője, valamint a P&Bert Consulting Kft. operatív igazgatója is.

A digitális kompetenciák fejlesztése, a digitális írástudás növelése nélkülözhetetlen eszköze a hátrányos helyzetű csoportok integrációjának elősegítésének és a munkaképes korú inaktív népesség keresővé válásához.

A munkaerő-piaci célok a rugalmas és atipikus foglalkoztatási, munkaszervezési és képzési formák (önfoglalkoztatás, részmunkaidő, határozott idejű foglalkoztatás, távmunka, távoktatás, stb.) széleskörű társadalmi alkalmazásán keresztül valósíthatóak meg a kis és középvállalatok szemléletváltásával és hangsúlyosabb részvételével felmérve eGazdaság kínálta előnyöket - jelentette ki Déri Tamás az alapítvány szakmai igazgatója.

Az I-Work Közhasznú Alapítvány programokat és mozgalmat indít és partnereket keres olyan kulcskompetenciák széles társadalmi körben történő elterjesztéséhez, amelyek elősegítik az e-befogadás (e-inclusion) folyamatainak megértését, felhívják a figyelmet az e-felkészültség (e-skills) olyan nélkülözhetetlen eszközeinek alkalmazására, amelyek lehetővé teszik a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatását.

Déri tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a célzott képzések megvalósítása, valamint a rugalmas foglalkoztatás igényeinek megfelelően kidolgozott - a munkaszervezetek módosított működésére vonatkozó - minőséggarantált eljárási protokoll hozzájárulhat a vállalatok költségtakarékosabb működéséhez, a versenyképesség javításához. Az internetes munkaerőpiac szereplőinek fokozottabb együttműködése elősegítheti a foglalkoztatás javítását egyben a valamilyen okból elszigetelt társadalmi csoportok, a tartósan munkanélküliek munkához jutásának esélyét is növelheti.

Az e-kultúra, a vállalkozói készségek, a rugalmas foglalkoztatás minőségbiztosítási elemeinek megismertetésében az I-Work Alapítvány integráló társadalmi szerepet kíván betölteni.
Az Alapítvány által szervezett rendezvényre jelezte részvételi szándékát a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) versenyképességi ügyekben illetékes munkatársa, a Google Magyarország Kft ügyvezetője, valamint a P&Bert Consulting Kft. operatív igazgatója is.
További információk: program@i-work.hu e-mail címen.

OS
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter