Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Sikeres a munkanélkülieket célzó osztrák program

Ausztriában már megvalósult és gyakorlattá vált, hogy a munkaügyi intézményrendszer a tényleges személyes szükségleteik szerint foglalkozik a munkanélküliekkel, akiknek kiszolgálására a munkaügyi kirendeltségeken három jól elkülönült zónát alakítottak ki: az információs, a szolgáltató és a tanácsadó zónát - derül ki a a Munkaügyi Intézet tanulmányából.

images

Az ausztriai tapasztalatokról szólva a tanulmány bemutatja, hogy az információs zónát azok veszik igénybe, akiknek az önkiszolgálás keretében csak valamilyen információra van szükségük, általában nem is akarják magukat regisztráltatni.

A szolgáltató zóna egyrészt a munkanélküliek regisztrációját intézi, másrészt a közvetítést a szabad álláshelyekre, illetve itt lehet kezdeményezni a segélyezés igénybevételét.

A tanácsadó zónát azoknak tartják fenn, akik intenzív segítséget igényelnek az elhelyezkedéshez. Azokat is ebbe a zónába irányítják át, akik három hónapja eredménytelenül veszik igénybe a szolgáltató zónát. Már a tanácsadás első találkozóján elkészíti a szolgálat szakembere a munkanélküli személlyel egyetértésben azt a gondozási tervet, amely pontosan leírja a szolgálat és az álláskereső feladatait. A tanácsadó zónában foglalkoznak olyan speciális problémákkal is, mint a jelentős adósság, a lakáshiány rendezése, a börtönből szabadultak elhelyezkedése, a drogfüggés, a bevándorlók munkavállalása. A speciális problémáknál külső intézményeket is megbíznak feladatokkal.

Jelentős forrásokat fordítanak az úgynevezett szociál-ökonómiai üzemekre, amelyeket non-profit szervezetek üzemeltetnek nagy gyakorlattal, közhasznú jelleggel. Ezek az üzemek azok számára adnak segítséget akik elhelyezkedése a legproblémásabb. Átmeneti foglalkoztatást, gondozást, képzést kínálnak egyszerre, felkészítést arra, hogy a munkanélküli a támogatás nélküli munkahelyeken is elhelyezkedhessen. Ezek az üzemek piaci áron termelést végeznek, szolgáltatást nyújtanak, az ebből származó bevétellel kiegészítik a támogatást.

Ausztriában a munkaügyi intézményrendszert minden szinten a munkáltatók és a munkavállalók küldötteivel közösen irányítják az állami és önkormányzati képviselők. Ez nem formális jogosítvány, az alapvető döntéseket a vállalati igazgatótanácshoz hasonlóan a szociális partnerek részvételével üzemeltetett testületek hozzák meg, az intézmények vezetői ügyvezetőként csak e döntések keretei között dolgozhatnak.

A munkaügyi intézmények egyébként egy különleges formában, közszolgálati vállalkozásként tevékenykednek. Így bár a segélyezésnél hatósági feladataik is vannak, alapvetően magángazdasági intézmények. Ez megmutatkozik abban is, hogy munkatársaik javadalmazásánál figyelembe veszik, hogy milyen eredményeket értek el a foglalkoztatás javításában. A célokat számszerűsített mutatókkal is megfogalmazzák, azok teljesítését szigorúan ellenőrzik, értékelik.

A munkáltatók állásajánlatait és a munkavállalók állásigényeit számítógépes programokkal automatikusan hozzák össze, nagy szerepet kap ennek során az önkiszolgálás - olvasható a tanulmányban.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter