Startol a regionális Start-kártya "/>
Megjelent: 12 éve

Startol a regionális Start-kártya

Átfogó kormányzati cselekvési terv készült a hátrányos helyzetű emberek munkához segítésére. Az Út a munkához program ösztönző, támogató és szigorító intézkedéseket is tartalmaz: például bevezetik a Start Régió kártyát, amely három éven át járulékmentességet biztosít a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élő álláskeresőknek - adta hírül az MTI.

Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Békéscsabán egy sajtótájékoztatón rámutatott, hogy hazánkban igen alacsony az aktivitási ráta, a foglalkoztatottság, egyre nagyobb az aktív munkavállalókra jutó inaktív személyek aránya. Ugyanakkor drasztikusan csökken az alacsony képzettségűek munkája iránti igény, és tovább nő a segélyből élők száma.

Ezen a negatív tendencián próbál változtatni az Út a munkához program, amelynek célcsoportja a gazdaságilag nem aktív lakosság, a nyilvántartott álláskeresők és a szociális segélyből élők. A program céljai között szerepel az érintett csoportok visszavezetése a munkaerőpiacra, a munkahelyteremtést támogató projektek bővítése és a feketemunka visszaszorítása.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter