Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a Continental

A befektetés-ösztönzés keretében a kormány kiemelten támogatja a járműipart és az elektronikát, továbbá az ezekben megvalósuló kutatás-fejlesztést, és a Continental mindkettőben érintett - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Vácon, a német céggel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alkalmából.

Varga Mihály hangsúlyozta, a kormány a munkahelyteremtéssel a gazdasági növekedést segíti elő, és a kölcsönös bizalom alapján kiszámíthatóságot garantál a befektetőknek. A régióbeli befektetés azért előnyös az erre vállalkozó cégeknek, mivel alacsonyabb költséggel tudják a nyugat-európai minőségű termékeket előállítani.

A kormány konzultációt folytat majd a továbblépés lehetőségéről, az innovációról és a képzésben való részvételről a Continentallal - tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy a gazdasági növekedés kétötödét adják a külföldi befektetők, közöttük is elsősorban a németek. Minden hatodik munkahelyet a német befektetők teremtik meg Magyarországon. A miniszter méltatta a bizalmat és a párbeszédet a kormány és a már letelepedett külföldi cégek között.

A Continental - a mostani megállapodás keretében - együttműködik a termékfejlesztésben a magyar kutatóhelyekkel, elkötelezte magát új munkahelyek teremtésére és a beszállítói kör bővítésére - mondta Heinz-Gerhard Wente, a Continental igazgatóságának tagja, az autóipari termékeket előállító ContiTech divízió elnöke az aláírás előtt.

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. vezérigazgatója arról beszélt, hogy cége nevében maga kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a stratégiai megállapodás megkötését.

A stratégiai együttműködési megállapodás megkötésével együtt felavatták a ContiTech Fluid Automotive Kft. új, 3300 négyzetméteres csarnokát a váci telephelyen.

Egyelőre a csarnok egyharmadán folyik termelés, itt üzemanyagtöltőket gyártanak személykocsikhoz, illetve automata fémmegmunkálókat telepítettek az új helyre. Fokozatosan az új csarnokba telepítik az üzemanyagtöltő rendszerek gyártását, rövidesen egész Európában már csak itt gyártják ezeket - mondta Nagy Mihály vezérigazgató. A Ford, a BMW, a VW, az Audi, a Mercedes, sőt a Rolls-Royce is tőlük vásárolja ezt a részegységet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk

Felsorakoztak a legjobb munkaadók: a LEGO, a Samsung és az Audi az élen

Egy helyet előrelépve tavalyi eredményéhez képest a LEGO lett a legvonzóbb hazai munkáltató. A második helyet a Samsung nyerte el, míg a bronzérem... Teljes cikk