Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Szabadságra mennek a kijevi metró "utasdöngölői"

Nyári szabadságra mennek a kijevi földalattinak azok a munkatársai, akik a legforgalmasabb állomásokon nyomkodják be az utasokat a túlzsúfolt metrókocsikba.

A köznyelvben csak döngölőknek nevezett nyomkodók tavaly kezdtek el dolgozni az ukrán főváros metrójában. Egyetlen feladatuk, hogy az utasok "besegítésével" a dugig telt kocsikba elejét vegyék a szerelvények késésének - írta szerdai számában a Kijevben megjelenő Szegodnya országos napilap. Az újság megtudta, hogy az "utasdöngölők" tulajdonképpen a metró lakatos szakmunkásai, akik szabadnapokért cserében vállalkoztak a különleges feladatra. Egymást ügyeletben váltva minden nap eligazítást kapnak arra vonatkozóan, miként bánjanak az utazóközönséggel, hogyan gyömöszöljék be udvariasan a kedves utasokat a kocsikba.

Nagyija Sumak, a kijevi metró sajtószóvivője a lapnak elmondta: az utasok részéről semmilyen kifogás vagy panasz nem merült fel a nyomkodókkal szemben, sőt előfordult, hogy azért illették őket szemrehányással, mert félreálltak, és nem tolták be a kilógókat a szerelvény belsejébe. A nyár kezdetével csökken a metró utasforgalma, így a nyomkodók munkájára sem lesz szükség, de ősszel ismét megjelennek a földalatti peronjain - nyugtatta meg a kijevieket Sumak. A lap által megkérdezett fiatal hölgyutas nagyon érdekesnek találta - a szavaival - "narancssárga mellényes bácsikat", amint hol egy lábat, hol egy táskát igyekeztek betuszkolni az utasok közé. Vidám hangulata volt az egésznek, kár lenne megszüntetni a munkájukat - tette hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter