Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Szabálytalan munkáltatók az M7-es zalai építkezésén

Az M7-es autópálya zalai építkezésén végzett ellenőrzésen 14 munkáltatóból 12 szabálytalanul foglalkoztatta alkalmazottait - tájékoztatta az MTI-t az átfogó ellenőrzésen részt vevő Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Csizmazia Péter közölte: a zalai rendőrök bevetési szolgálata és idegenrendészeti osztálya a VPOP mélységi ellenőrző csoportjával, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal zalaegerszegi kirendeltségével, valamint a Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Nyugat-dunántúli Munkaügyi Felügyelőségével végzett szerdán közös ellenőrzést a sztrádaépítőknél.

Az akció a munkaügyi szabályok betartásának ellenőrzésére, valamint az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felderítésére és visszaszorítására szolgált - tette hozzá. A hatóságok 48 munkavállalót ellenőriztek, közülük 23 embert munkaszerződés vagy bejelentés nélkül foglalkoztatott a 12 szabálytalan munkáltató.

Az építkezéseken összesen 14 külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök, az ellenőrzöttek közül egy román állampolgárt előállítottak, mert a személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter