Szanyi Tibor válthatja Lendvait "/>
Megjelent: 12 éve

Szanyi Tibor válthatja Lendvait

Hamarosan tisztújítás lesz a szocialista képviselőcsoport vezetésében. A jelenlegi frakcióvezető, Lendvai Ildikó mellett Szanyi Tibor és Mesterházy Attila neve is felmerült aspiránsként - tudta meg a Népszabadság.

Az egyik szocialista munkacsoport Mesterházy Attilát, a jelenlegi frakcióvezető-helyettest látná szívesen júniustól a képviselőcsoport vezetői székében, mondván, új korszakhoz új arc kell, Mesterházy pedig gyakorlott, lendületes, fiatal és jól ismeri a frakcióbeli viszonyokat. A Brüsszelben tartózkodó Mesterházy Attila a lap megkeresésére elmondta: továbbra is a frakcióvezető-helyettesi posztra aspirál, mert ezt tartja a "leginkább testhezálló" feladatnak.

A frakcióvezetőségre azonban egyesek szerint nemcsak Mesterházynak, de a kormány politikájával szemben gyakran markáns kritikát megfogalmazó Szanyi Tibornak is van esélye. A Népszabadság úgy értesült, hogy Szanyi egyelőre még nem döntötte el, hogy a frakcióvezetői vagy frakcióvezető-helyettesi posztért indul-e a tisztújításon, de várhatóan megméretteti magát valamelyik tisztségért.

A Magyar Nemzet információi szerint szóba jöhet még Gál J. Zoltán, Tóbiás József és Baráth Etele ringbe szállása is.

A tisztújítás további mozgásokat is hozott, a hét elején lemondott ügyvezetői posztjáról Varju László frakcióigazgató, mondván, Lamperth Mónika elnöki kabinetvezetői kinevezésével a megbízatása feleslegessé vált, ráadásul újra el kívánja nyerni a frakcióigazgatói posztot. Juhász Ferenc elnökhelyettes is benyújtotta lemondását, de később azt visszavonta.

Lendvai Ildikó frakcióvezető a Népszabadságnak azt mondta: elindul a frakcióvezetői posztért, és örül annak, ha verseny alakul ki. A tisztújítás legkorábban június 2-án lehet, mert miután a jövő héten nincs frakcióülés, a jelölési és választási szabályzatot csak két hét múlva fogadhatják el.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter