Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Száz új munkahelyet létesít az OVIT Kiskunfélegyházán

Az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT) - az MVM Zrt. leányvállalata - mintegy 100 új munkahelyet teremt 2011-ben Kiskunfélegyházán - közölte a cég kedden az MTI-vel.

images

images

A januárban induló projekt célja a közlemény szerint az, hogy a korábban a Transelektro Ganz-Röck tulajdonában álló gyárlétesítményt ismét kihasználják, és a kazánok, nyomástartó edények és készülékek előállításával a térség szakipari tevékenysége is fellendüljön.

"A gyár újraindítása nemzetgazdasági érdek is, hiszen ezeket a termékeket jórészt csak külföldről lehetne megvásárolni, most viszont alkalmunk lesz akár exportra is termelni. Ezen túlmenően fontos, hogy a munkafolyamatok elindításával megmarad a több mint kétszáz éves gyár szellemisége, tradíciója, így a műszaki kultúra is tovább él" - mutatott rá a közleményben Gopcsa Péter, az OVIT vezérigazgatója.

A gyár korábban vezető szerepet töltött be a szakmai képzések területén, olyan szakterületek támogatásában, mint például a hegesztés-technológia. Az OVIT a nagy múltú gyár felélesztésével támogatni akarja a térség szakmai fejlődését is, így a hosszú távú célok között szerepel, hogy visszaállítják a gépipari munkák szakoktatását is.

Az OVIT folytatni kívánja az üzem fő termékeinek - erőművi és ipari kazánok, nyomástartó edények, hőcserélők, kolonnák és egyéb gépipari készülékek - gyártását, az alkalmazott alapanyagok széles választékával. Ezeket a termékeket nemcsak a hazai piacon kívánják értékesíteni, a biomassza tüzelésű kazánok iránt már Ausztriából, Németországból és a skandináv országokból is érdeklődtek Bárány László, a projekt vezetője szerint.

A társaság 1949-ben kezdte meg működését. Fő tevékenységei: közép- és nagyfeszültségű távvezetékek és alállomások tervezése, létesítése, karbantartása és felújítása, komplex projektek fővállalkozásban történő kivitelezése; erőművi karbantartás, beruházás, létesítés; acélszerkezetek gyártása; villamos létesítmények üzemeltetése; nehézszállítás.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook