Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Szenior tanácsadó képzés indult Székesfehérváron

Szenior tanácsadó képzést indított Székesfehérváron a nyugdíjasok civilszervezeteinek munkájában kulcsszerepet vállaló vezetők számára a helyi Egyenlő Esélyek Esélyegyenlőségi Szakmai Egyesület.

images

A 60 órás képzésen Székesfehérvár és a hozzá tartozó kistérség 13 településén működő 21 nyugdíjas egyesület kulcsfeladatait ellátó vezetői vesznek részt - mondta el Márton Zoltán, a szerveződés elnöke.

A program megvalósítását Székesfehérvár önkormányzata, az egyesület és pályázat útján a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatta - tette hozzá. Tájékoztatása szerint a programban részt vevők előadásokon bővíthetik ismereteiket az időskor mentálhigiénés és lélektani problémáival kapcsolatban, s naprakész ismereteket szerezhetnek az érdekképviseleti lehetőségekről.

Hozzátette: a képzés célja, hogy segítse a nyugdíjasok szervezeteinek működését jelentősen meghatározó civil vezetők szakmai fejlődését, ami azért fontos, mert az átlagéletkor növekedésével mind nagyobb szerepük, jelentőségük lesz az időskori életminőséget növelő szolgáltatásoknak.
Follow hrportal_hu on Twitter