Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Szijjártó: a munkavállalók és a befektetések biztonságban vannak Magyarországon

A teljes foglalkoztatás jó kihívás, ugyanakkor biztosítani kell a szakképzett munkaerőt, amihez felnőttképzési programokat, tanműhely kialakítási támogatásokat, vállalatoknak nyújtandó képzési támogatásokat biztosít a kormány - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Székesfehérváron az MTI tudósítása szerint.

images

images

A Magyarországon működő cégek sikere azon múlik, hogy a termelési tevékenységet a digitalizációval hogyan kapcsolják össze - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter kedden, Székesfehérváron, miután egyeztetést folytatott a városban működő legjelentősebb vállalatok vezetőivel. Szijjártó Péter elmondta, hogy a konzultáción elsősorban versenyképességi kérdésekről egyeztetett többek között a Denso, a Sapa, a Videoton Holding, a Harman, az IBM, az Emerson és az Arconic képviselőivel.

Fontosnak nevezte - a cégek vezetőivel egyetemben - a kiszámítható gazdasági környezetet és azt, hogy a munkavállalók és a befektetések biztonságban vannak Magyarországon.

Kérdésre elmondta: elsősorban a munkaerőhiány kapcsán fogalmaztak meg javaslatokat a cégvezetők, hiszen "a teljes foglalkoztatás jó kihívás", ugyanakkor biztosítani kell a szakképzett munkaerőt, amihez felnőttképzési programokat, tanműhely kialakítási támogatásokat, vállalatoknak nyújtandó képzési támogatásokat biztosít a kormány.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta, hogy a munkaerő biztosításának másik módja a munkavállalók mobilitásának elősegítése, valamint lakhatásuk biztosítása. Utóbbit az önkormányzat a Modern városok program keretében bérlakások építésével igyekszik orvosolni.

Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselő szerint ismételten bebizonyosodott, hogy a kis és nagy cégek jól érzik magukat Székesfehérváron, továbbra is fejlesztésekben gondolkodnak. Ez a vonzó befektetési környezet mellett a munkavállalóknak köszönhető, akik mindent megtesznek munkaadóik sikerességéért.

MTI
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter