Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Szili Katalin pártja: mindenkinek nyújtson megélhetést a munkajövedelme!

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) fontosnak tartja, hogy munkahelyek jöjjenek létre, de azt is, hogy a munkateljesítmények mögött megfelelő, a mindennapi megélhetést biztosító bérek legyenek.

Szili Katalin pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azokra a statisztikákra hívta fel a figyelmet, amelyek szerint Magyarországon 2013-ra 33 százalékra emelkedett a szegények aránya, míg a nélkülözőké 2011 óta 26-ról 28 százalékra nőtt.

Hangsúlyozta: az ezek elleni küzdés nem lehet pártpolitika kérdése, bármilyen kormány van Magyarországon, támogatni kell azokat az intézkedéseket, amelyek segítenek a szegénység felszámolásában.

A pártelnök - mint ismertette - sajtótájékoztatóját azért tartotta a budapesti Népszínház utca és a József körút sarkánál, mert itt folyamatosan jelenlévő probléma a szegénység, így magukkal az érintettekkel is megbeszélheti a szükséges teendőket.

Hozzátette: pártja nagyrészt civil szervezetekből áll, így programjának is fontos része a civil demokrácia érvényesítése, amely nem osztja meg a társadalmat szegénységi alapon.

Célnak nevezte, hogy a magyarországi bérek igazodjanak a mögöttük álló teljesítményhez, és ne az európai átlag 25 százalékán álljanak. Beszámolt arról is, hogy háromkulcsos személyi jövedelemadót vezetnének be: a legkisebb béreket 1 százalékos adó terhelné, míg az átlagnál jóval magasabbakét 20 százalékos.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk