Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Szili Katalin pártja: mindenkinek nyújtson megélhetést a munkajövedelme!

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) fontosnak tartja, hogy munkahelyek jöjjenek létre, de azt is, hogy a munkateljesítmények mögött megfelelő, a mindennapi megélhetést biztosító bérek legyenek.

Szili Katalin pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azokra a statisztikákra hívta fel a figyelmet, amelyek szerint Magyarországon 2013-ra 33 százalékra emelkedett a szegények aránya, míg a nélkülözőké 2011 óta 26-ról 28 százalékra nőtt.

Hangsúlyozta: az ezek elleni küzdés nem lehet pártpolitika kérdése, bármilyen kormány van Magyarországon, támogatni kell azokat az intézkedéseket, amelyek segítenek a szegénység felszámolásában.

A pártelnök - mint ismertette - sajtótájékoztatóját azért tartotta a budapesti Népszínház utca és a József körút sarkánál, mert itt folyamatosan jelenlévő probléma a szegénység, így magukkal az érintettekkel is megbeszélheti a szükséges teendőket.

Hozzátette: pártja nagyrészt civil szervezetekből áll, így programjának is fontos része a civil demokrácia érvényesítése, amely nem osztja meg a társadalmat szegénységi alapon.

Célnak nevezte, hogy a magyarországi bérek igazodjanak a mögöttük álló teljesítményhez, és ne az európai átlag 25 százalékán álljanak. Beszámolt arról is, hogy háromkulcsos személyi jövedelemadót vezetnének be: a legkisebb béreket 1 százalékos adó terhelné, míg az átlagnál jóval magasabbakét 20 százalékos.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter