Megjelent: 8 éve

Szinergia és kalandos tanulás: coach-tábor

Pszichológiai alapokról, vagy lóval segítve; csoportosan, vagy egyénileg; hosszú hónapokon-éveken keresztül, vagy 1-2 üléssel, de minden "vezetőedző" segíteni, támogatni szeretne. A coaching idehaza még viszonylag fiatal szakmának számít, ám éppen ezért fontos az, hogy a művelői találkozzanak, ismerkedjenek, tanuljanak egymástól. "A coaching „ezer arcát" szeretné bemutatni a 2013. június 20-22 között Gárdonyban megrendezendő, rendhagyó Coaching Camp rendezvény.

Minden szakterület igyekszik saját magát, és az eszközeinek a segítségével a lehetőségeit is bemutatni. A coaching, csakúgy, mint maga a coach, nagyon sok helyről kaphat inspirációt. Már eredményt elért, tapasztalt coachok mutatkoznak be annak, aki a "coach-táboron" részt vesz.

Összefogás építése

Gyakorló szakembereknek, illetve már a coaching szemléletmódjával "megfertőződött" vezetők számára rendezi a programot az a négyes fogat, akik más-más mélységben, de már komoly tapasztalatot szereztek a coaching működéséről. Bölcskei Mónika, Wieland Veronika, Bognár Balázs és Bereczki Nelli elkötelezetten szervezik, alakítják ezt a nagyszerű programot, hogy valódi értéket tudjanak ezáltal közvetíteni a vezetőedzők segítségével a résztvevők számára.

Bölcskei Mónika HR közgazdász és pedagógus végzettséggel rendelkezik, tréner, egyéni és csoport coach. A másik szervező, Wieland Veronika is professzionális fejlesztő. Tréner, coach, moderátor és szervezetfejlesztő, szintén pedagógiai és HR-es háttérrel. A négyest operatív oldalról egészíti ki a 8 éve program- és rendezvényszervezőként tevékenykedő Bognár Balázs, aki ügyfélként került kapcsolatba a coachinggal, mely akkor olyan nagy hatást gyakorolt rá, hogy egy életre szólóan el is köteleződött a coaching szemlélet és módszer szélesebb körű terjesztése mellett. Bereczki Nelli koordinátorként segíti a rendezvényt. Nelli pszichológia MA szakos egyetemista, és az egyéni fejlesztésben látja a saját útját.

Ez a sok nézőpont sokféle megközelítést is hozott a Coaching Camp (www.coachingcamp.hu) szervezésének során. Ami közös volt, az egymástól való tanulás támogatása, és a coachinggal kapcsolatban állók összefogásának fejlesztése. Ezért az a koncepciója a "Camp"-nek, hogy nem túl távol Budapesttől, de mégsem munkahely-közelben keresik meg a helyszínt, mivel sokkal intenzívebb és hatékonyabb az együttlét, ha elvonulnak a résztvevők a "világ elől" erre a három napra. Ekkor találták meg a gárdonyi Vital Hotel Nautis****-t. Itt megvan a kényelem, és a zavartalan koncentráció is adott a part menti szállodában.

A nyári napforduló mágikus időszakában ezt a 3 napot együtt töltik a résztvevők vidéken. Ez a helyszín abban is segít, hogy a résztvevő coachok fizikailag is eltávolodjanak a mindennapos munka helyétől, de mégse kerüljenek túl távol - az információs központként is működő - fővárostól.

A bentlakással erősíteni lehet a szakma összetartását is, de természetesen nem tehető kötelezővé, így ez a lehetőség opcionális. Különböző csomagokat állítottak össze a szervezők a háromnapos rendezvényre, amelyből mindenki azt csípi ki, ami számára a legmegfelelőbb. A kedvezőbb díjszabást a korai jelentkezéssel is biztosították az érdeklődők számára, melyet 2013. március 31-ig vehetnek igénybe az érdeklődők.

A szakma már megjelenik egy-egy képviselőn keresztül a magyar közbeszédben is, de a coaching-tábor szervezői azt szeretnék, ha a résztvevők, és az érdeklődők, illetve a média is látná, hogy milyen színes a coaching világa.

Vezetőedzők világa

A háromnapos programra a szervezők nemcsak résztvevőket, hanem - a tábor szak-zsargonjában - "vezetőedzőket" is várnak, akik workshopok, jól felépített gyakorlatorientált programok keretében adnak kóstolót a specializációjukból. Jelenleg nagyon széles spektruma van már a vezetőedzői körnek, viszont a szervezők már most gondoskodnak a jövő évi Coaching Camp új és újszerű coaching irányzatainak, módszereinek megismeréséről, így a vezetőedzői jelentkezéseket folyamatosan fogadják.

A coaching szemléletű vezetési kultúra erejét Nyáriné Dr. Mihály Andrea, a Venustus vezető trénere - egyben business és management coach - a szemlélet erején keresztül határozta meg. Az ő tevékenysége elsősorban a hazai vezetéskultúra fejlesztését szolgálja, ezen belül a támogató vezetési stílus beillesztését a mindennapi gyakorlatba. Nem egy újabb vezetési stílust mutat be a szakember, hanem egy komplex szemléletet.

A coaching irányzatokon belül a másik vezetőedző Leukó Ferenc azokat a módszereket helyezi előtérbe, amelyek a vezetőt személyes erőforrásaira, önismeretére, belső megújulására fókuszálva támogatják. Így került a látószögébe a wingwave coaching. A szakember meghatározása szerint a műfaj lényege az, hogy hatásos változást kis ráhatással is el lehet érni. A wingwave folyamat pontosan azonosítja a megoldandó probléma gyökerét, célzottan csökkenti az adott területen felhalmozódott stresszt, és felszabadítja a belső erőforrásokat. Az eddigi tapasztalatok szerint mindezt már 3-5 coaching alkalom után érezni lehet, és ez az eredmény sokáig fenntartható.

Az egyre népszerűbb "brief coaching" eszköztárát alkalmazó Peter Szabo leginkább egy kellemes beszélgetést szeretne a workshopja során levezetni. A Coaching Camp résztvevői az ő segítségével nemcsak azt ismerhetik meg, hol tart a másik a fejlődésében, mivel foglalkozik jelenleg, hanem remélhetőleg a saját fejlődésükre, coach-identitásuk fejlesztésére is kapnak útravalót. Ezen felül természetesen megismerkedhetnek a "brief coachinggal", amely radikális paradigmaváltást hozhat a segítő tevékenységben.

Gestalttól a lovakig

Rendkívül színes palettát állítottak össze a szervezők. Workshopot tart Erős Ila, aki a Gestalt-alapú coaching bemutatásával szeretne ütős eredményt bemutatni a résztvevőknek. Ugyanilyen érdekes programnak ígérkezik Ábri Judit és Eperjesi Amina "CHN-esszenciája", amely során a Coaching Határok Nélkül című rendezvény-sorozat három nemzetközi előadójának szakmai filozófiájából és gyakorlatából mutatnak be ízelítőt. A három, egyenként félórás bemutató üzenete is az, amit a Coaching Camp is magáénak vall: a coaching sokszínű. Philippe Rosinski MCC kultúrákat összekötő coachingja, Cherry Claus-Mullinsnak az önbizalom fejlesztéssel foglalkozó life coaching előadása mellett a harmadik nemzetközi előadót azok közül választják ki a vezetőedzők, akik 2013 tavaszán tartanak workshopot a CHN-en, így az Ő coaching eszközeik maradjon addig meglepetés mindenki számára.

Előadást tart a Coaching Camp-en az ICF alelnök Kalamár Beáta ACC, aki egyben a 2014. évre megválasztott elnök is. Ő a Co-active modellt mutatja be, majd esettanulmányokon és gyakorlatokon keresztül ismerteti meg a résztvevőkkel a Co-active modellre legjellemzőbb jegyeket és technikákat.

A Hős Útja Coach Projekt pedig "A Hős útjának"- azaz magának az emberi életnek- a 12 állomásán vezet végig. Ennek során a résztvevők azt veszik sorra, hogy saját életükben mit jelentenek az egyes lépések, és mit lehet tanulni belőle. Csoport és csapat coaching erejét és lehetőségeit mutatja be a téma szakértője, Márton Mónika, aki speciális feladatokkal készül a rendezvényre.

A napról-napra gyarapodó programlistán unikális vezetőedző Szabó Marcell, aki lóval asszisztált coach képzést mutat be. A coach szerint az a különleges a lovas programban, hogy a ló számára nem létezik előtörténet vagy jövőkép. A ló a jelenben él. A program célja a lóval dolgozó coach szerint az, hogy rávilágítson arra, miszerint "akkor vagyok hiteles, ha azt cselekszem, amit érzek és gondolok".

Érdeklődni és jelentkezni a www.coachingcamp.hu oldalon vagy az info@coachingcamp.hu e-mail címen lehet.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk

Több száz kapcsolatfelvételt igényel egy IT pozíció betöltése

A területre régóta jellemző munkaerőhiány, ezen felül a COVID miatt felerősödött digitális transzformáció következtében az IT szektorban... Teljes cikk