Megjelent: 2 hónapja

Szlovákiában számos szakmában kötelezővé tehetik a védőoltást

Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter kilátásba helyezte, hogy a rendőrök, katonák, egészségügyi dolgozók és a tanárok számára kötelezővé teszik a védőoltást Szlovákiában.

images

A kormány döntésének értelmében jövő hétfőtől ismét módosul az óvintézkedéseket szabályzata, és az országos helyett a regionális intézkedésekre kerül majd a hangsúly Szlovákiában.

A védőoltást a rendvédelmi egységek, az egészségügyi dolgozók és a tanárok számára tehetik kötelezővé - tudósít az Infostart.hu. Szlovákiában mostanra az egészségügyi alkalmazottak mintegy 70 százaléka már beoltatta magát.

Az új szabályozás értelmében, amely öt riasztási fokozatot - zöldet, narancssárgát, pirosat, bordót és fekete színűt - fog megkülönböztetni, a szolgáltató egységek fenntartói maguk dönthetik majd el, hogy csak az oltottakat, a negatív teszttel rendelkezőket, illetve a Covid-19 betegségen átesetteket szolgálják-e ki, vagy másokat is. Ezt előre be kell jelenteniük, az egyes kategóriákra más-más intézkedések vonatkoznak majd.

Azokban az egységekben, ahol csak oltottakat szolgálnak ki, nem lesz létszámkorlát, kivéve, ha az adott járás fekete besorolású.

Ha egy szolgáltató nem tartja magát az általa választott szabályozáshoz, büntetésre számíthat.

Mindez nem vonatkozik az üzletekre, ahol az emberek kevesebb időt töltenek, és ahol jobbára létfontosságú fogyasztási cikkeket szereznek be.

Fotó: unsplash.com

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
60 ezer hollywoodi filmes háttérmunkás léphet sztrájkba hamarosan

Ha nem sikerül megegyeznie az IATSE és az AMPTA szervezeteknek, akkor a 15 millió dollár alatti költségvetésű produkciók kivételével minden... Teljes cikk

A francia egészségügyi dolgozók 0,6 százaléka utasította el a koronavírus elleni oltást

Franciaországban szeptember 15-e óta kötelező felvenniük a védőoltást az egészségügyben dolgozóknak. Teljes cikk

Rekordra emelkedett a be nem töltött állások száma a brit vállalati szektorban

A kimutatás szerint száz alkalmazotti állásra a vizsgált időszakban 3,7 be nem töltött munkahely jutott. Teljes cikk