Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Szociálpolitikai javaslatcsomagot állít össze az Európai Bizottság

Szociálpolitikai javaslatcsomag összeállítására készül az Európai Bizottság. A csomag egyebek között számba veszi a jövőben a legnagyobb munkahelyteremtő potenciállal rendelkező területeket, az uniós tagállamoknak pedig elsősorban a munkaerő-kereslet növelését elérni képes javaslatokat ad. A szakemberek az ifjúsági foglalkoztatás fellendítésére külön javaslatot dolgoztak ki.

images

Andor László, az európai uniós végrehajtó testület foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős tagja elmondta, hasonló jellegű, több elemből álló dokumentumegyüttesben gondolkodnak, mint amilyet a bizottság április elején tett közzé a foglalkoztatáspolitika területén.

A válság szociális következményei "elég egyértelműek", szükség van további lépésekre a szociálpolitika témakörében - fogalmazott a magyar biztos. Ezek segítségével védenék és ösztönöznék a szociális beruházásokat a tagországokban.

Andor László elmondta, hogy az elmúlt félév a bizottság foglalkoztatási és szociális tárcájának szempontjából is nagyon intenzív időszak volt. Meghatározta tevékenységüket, hogy tavaly nyár végétől már egyértelmű volt: az európai gazdaság lelassul, és a tagországok egy része recesszióba csúszik.

Az idei első félévben végzett munka eredményei közül kiemelte a már említett foglalkoztatási csomagot, amely a következő időszak foglalkoztatáspolitikai reformjaira tesz javasatokat. A csomag egyebek között számba veszi a jövőben a legnagyobb munkahelyteremtő potenciállal rendelkező területeket, az uniós tagállamoknak pedig elsősorban a munkaerő-kereslet növelését elérni képes javaslatokat ad. A témáról szeptember elején nagyszabású konferenciát is rendez a bizottság Brüsszelben.

A félévben hozott további bizottsági munkaügyi döntések közül Andor László felhívta a figyelmet a megerősített gazdasági együttműködés jegyében készített úgynevezett országspecifikus ajánlásokra, amelyeket a bizottság tavaly után már másodszor készített el.

Emlékeztetett arra, hogy miután a fiatalok munkanélkülisége speciális problémaként a válság miatt még inkább előtérbe került, az ifjúsági foglalkoztatás fellendítésére külön javaslatot dolgoztak ki. Ennek célja javítani a képzés minőségét, fokozni a mobilitást, ösztönözni a fiatalok vállalkozásait, és hatékonyabbá tenni a strukturális alapok felhasználását mindezek érdekében.

A magyar biztos illetékességébe tartozott a vállalati szerkezetváltásokkal kapcsolatos jó gyakorlatok és lehetőségek gyűjteményét tartalmazó zöld könyv összeállítása, valamint a nyugdíjakról szóló fehér könyv kidolgozása is.

A kiküldött munkavállalókkal kapcsolatos szabályozás javítására a bizottság szintén idén tett javaslatokat, beleértve a szociális jogok kérdését is. Ennek érdekessége, hogy az ilyen típusú jogszabályjavaslatok ügyében - az 2009-ben életbe lépett Lisszaboni Szerződés értelmében - a tagországok "sárga lappal" élhetnek, azaz jelezhetik a brüsszeli bizottságnak, hogy a témát nemzeti illetékességnek tartják. A tagállamok fele a jelen esetben élt is ezzel a lehetőséggel.

A tárca előtt álló feladatok között, a szociálpolitikai csomag mellett Andor László megemlítette, hogy az ifjúsági foglalkoztatással kapcsolatban még idén uniós szintű jogszabályi döntéseket kellene hozni. Ilyen téma az úgynevezett ifjúsági garancia és a gyakornoki programok jó minőségét biztosító keretszabályok megalkotása. Szintén napirenden vannak a gyermekszegénységgel kapcsolatos ajánlások. Készül a bizottság arra is, hogy a munkaidővel kapcsolatos uniós irányelv esetleg ismét a napirendjére kerül - függően attól, hogy az uniós szociális partnerek egymás közti egyeztetési folyamata megállapodással zárul-e.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Padlón a brit munkaerőpiac

Idén április és június között 220 ezer munkahely szűnt meg Nagy-Britanniában. 2009 május-júliusa óta nem vesztette el ennyi brit a munkáját... Teljes cikk

Túl jól sikerült a kurzarbeit Németországban

Jelenleg 5,6 millió német munkavállaló dolgozik részmunkaidőben, vagyis a járulékot fizető népesség 17 százaléka. A német gazdaság... Teljes cikk

Jövő nyárig otthonról dolgoznak a Facebook munkatársai, bónuszt is kapnak

A Google-höz hasonlóan a Facebook is úgy döntött, hosszabb távon elrendeli a távmunkát az irodáiban. Teljes cikk