Megjelent: 15 éve

Szorosabb együttműködés a Debreceni Egyetem és a Richter Gedeon között

A Debreceni Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt. vezetése úgy határozott, hogy közös érdekeik alapján tudományos, pályázati célú, valamint PhD képzésre vonatkozó együttműködési megállapodásokkal mélyítik eddig is sikeres szakmai kapcsolatukat.

A Richter a Debreceni Egyetemmel - miként a hazai természettudományos oktatásban résztvevő intézetekkel és kutatóhelyekkel - hosszú idő óta ápol szoros kapcsolatot. Számos tudományos és oktatási területen köttetett sikeres együttműködés jellemzi a Debreceni Egyetem és a Richter kapcsolatát, amelyet 2008-ban újabb, tudományos és pályázati célú, valamint PhD képzésre vonatkozó megállapodásokkal gyarapít.

A Debreceni Egyetem és a Richter megállapodnak, hogy a közös érdeklődésükbe tartozó tudományos területekre vonatkozó projektek megvalósítása érdekében együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és más hazai vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra.

Az Egyetem Tudás- és Technológia Transzfer Irodája (DE TTI) időközönként beszámol az egyetem kutatási irányairól és eredményeiről, s amennyiben azokat a Richter tudományos és gazdasági szempontból egyaránt érdemesnek ítéli, további konkrét együttműködések jöhetnek létre.
Az egyetem és a Richter közös szándéka, hogy az Észak-alföldi régió szereplői részére - különösen területfejlesztés és rendezés, infrastruktúra létesítés, humán erőforrás fejlesztés (munkahelyteremtés), továbbá kutatás-fejlesztés céljából - kiírt nemzetközi, illetve uniós pályázati forrásokra - különösen a PÓLUS program keretében elérhető anyagi eszközöket - Debrecen Város Önkormányzatával együttműködésben pályáznak.

A Richter vállalja, hogy a Debreceni Egyetem részére az együttműködési megállapodás öt éves határozott időtartama alatt rendszeres anyagi támogatást biztosít.

"Richter Gedeon PhD ösztöndíj" a Debreceni Egyetemen
A Richter és az egyetem az élettudományi oktatás területén folyó PhD képzés elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötnek.

A Richter vállalja, hogy tájékoztatja az egyetemet az egyes tudományos területekre eső szakemberigény százalékos megoszlásáról. Az egyetem az igényeknek megfelelően, a feltételek közös kialakítását követően a gyógyszeripari tevékenységéhez kapcsolódó szakképzést indít.

A Richter - az élettudományi kutatás és oktatás elősegítéséért - évente három fő PhD hallgató támogatása céljából a 2008/2009-es tanévtől kezdődő egyszeri három év határozott időtartamra PhD ösztöndíj létesítésére és fedezetének biztosításra kötelezettséget vállal.

Az egyetem vállalja, hogy az ösztöndíjas hallgatók tudományos előmenetelét a képzés teljes időtartama alatt figyelemmel kíséri. Biztosítja a kutatási feltételeket, beleértve a kutatási téma irányítását. A Richter vállalja, hogy - amennyiben az ösztöndíjas kutatási témája a gyógyszercégnél végzett tevékenységhez kapcsolható - lehetőség szerint gyakorlati képzést nyújt a társaság székhelyén.

Edupress.hu
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Menopauza-barát munkahely lett a Tesco

"A munkatársnőink 47 százaléka 45 év feletti; felismertük annak fontosságát, hogy ebben a speciális életszakaszban is támogatást nyújtsunk minden... Teljes cikk

Mindenkori női dolgozói előtt tiszteleg a Dreher Sörgyárak

A nemzetközi nőnap a sokszínűséget és a befogadó kultúrát elkötelezetten támogató Dreher Sörgyárak életében is kiemelt alkalom. A sörgyár a... Teljes cikk

Extra juttatást is kapnak a Penny dolgozói a béremelés mellé

Az áruházlánc kibővített utazási hozzájárulással is segíti dolgozóit. Teljes cikk