Megjelent: 9 éve

Sztrájkbizottságot alakítottak a mozdonyvezetők

Sztrájkbizottságot alakított szerdán a Mozdonyvezetők Szakszervezete, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a nyugdíj-korkedvezmény és a korengedmény tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkbizottsága szerdán az MTI-vel.

A szakszervezet közölte, kész a tárgyalások megkezdésére és elkötelezett arra, hogy a konfliktust megállapodással zárják le. A közlemény szerint szerdán megkezdték a sztrájk támogatását felmérő aláírás-gyűjtést.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete május 6-án kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a kormánynál a nyugdíj-korkedvezmény és korengedmény tervezett megszüntetése ügyében.

"Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelünkre a mai napig nem érkezett válasz. A sztrájktörvény értelmében amennyiben a sztrájkkövetelésben érintett munkáltató nem határozható meg, a kormány öt napon belül kijelöli az egyeztető eljárásban résztvevő képviselőjét" - olvasható a közleményben, amely szerint a kormány nem tett eleget jogszabályi kötelezettségének, nem jelölte ki a kormányzat felhatalmazott képviselőjét és az első tárgyalás időpontját és helyét.

MTI/Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter