Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Sztrájkjogot szeretne a Független Rendőr Szakszervezet

Tizenkét pontban határozta meg legfontosabb jövőbeli feladatait háromnapos kongresszusán a Független Rendőr Szakszervezet; a pontok között szerepel a sztrájkjog megszerzése is - nyilatkozta Pongó Géza főtitkár.

A 18 éve létező, 7.300 tagot számláló szakszervezet november 26-a és 28-a között tartotta hetedik kongresszusát. Pongó Géza elmondta: céljuk, hogy a sztrájkjog megillesse a munkavállalóikat. Mint mondta, ezt már korábban is szerették volna elérni, de a kormányzat nem engedett. Hozzátette, "minden lépést meg fogunk tenni, hogy a sztrájkjogunk meglegyen".

Ezt akár önállóan, akár a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozok Érdekvédelmi Szövetségével közösen próbálják majd szorgalmazni a kormányzattal folytatott tárgyalások során.

"Azt szeretnénk elérni, hogy az Európai Uniós jogelvek érvényesüljenek a magyar rendőrségre, nemcsak kötelezettség szintjén, hanem a feltételrendszerben, a bérezésben és a szociális juttatásban is" - emelte ki a további feladatok közül a főtitkár. Céljuk az is, hogy a munkavállalók bére az uniós bérek szintjére emelkedjen, valamint hogy a törvényes munkaidőalap és a túlszolgálat meghatározása továbbra is harmonizáljon az uniós szabályzattal.

A háromnapos kongresszuson értékelték a szakszervezet elmúlt öt évi működését, és az alapszabályt is megváltoztatták. Emellett döntöttek arról, hogy fenntartják a szakszervezet régiós működését, és bevezették a létszámarányos képviseletet.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter