Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Sztrájkolnak a péti Nitrogénművek ammónia-üzemében

Tegnap este kezdődött és ma is tart a sztrájk a péti Nitrogénművek Rt. ammónia-üzemében; az éjszaka meddő, eredménytelen tárgyalásokkal telt el - mondta a vegyigyár Összefogás Szakszervezetének elnöke, a sztrájkbizottság vezetője.

images

"Kompromisszumkészek voltunk, engedtünk volna a követeléseinkből, de a cégvezetés hajthatatlan, láthatóan időhúzásra játszik" - mondta Falusi Sándor. Hozzátette: szerdán tovább folytatják a megbeszéléseket.

A szakszervezeti elnök elmondta: azért léptek sztrájkba az ammónia-üzem dolgozói, mert a munkáltató még csak tárgyalni sem volt hajlandó a béremelési javaslataikról, elzárkózott a kollektív munkaügyi vitától is, illetve a törvény szerint kötelező hétnapos egyeztetésre sem volt hajlandó.

Falusi Sándor közlése szerint a cég vezérigazgatója írásban közölte a szakszervezettel az álláspontját, miszerint nem kíván bérkérdésben munkaügyi vitát folytatni, s csupán 6,5 százalékos béremelést tud elfogadni. Azt is csak úgy, hogy ebből négy százalékot biztosítana kötelezően, 2,5 százalékot pedig az általa helyesnek tartott szempontok szerint osztana el - tette hozzá a szakszervezeti vezető. Falusi Sándor hangsúlyozta, hogy a dolgozók viszont 13 százalékos béremelést tudnának elfogadni és a távolléti díjnak a jelenleginél kedvezőbb - emeltebb összegű - elszámolását.

A Nitrogénművek Rt.-nél kialakult helyzetről a cég vezetői változatlanul nem kívánnak nyilatkozni.

Follow hrportal_hu on Twitter