Megjelent: 13 éve

TÁMOP pályázatok: milliárdok a hátrányos helyzetűekért

Nem állt rendelkezésre még akkora összegű 100 százalékos uniós forrás, mint, amit a TÁMOP 2.4.2 pályázati tervezet kínál munkahelyteremtés, a munkahelymegtartás és védelem érdekében megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek és intézményeknek, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Az elmúlt évek adatai alapján Magyarországon a munkaképes korú fogyatékossággal élők számát körülbelül 400 000 főre tehetjük, közülük mindössze 10-12 százalék van jelen a munkaerőpiacon.

A munkahelyteremtés, a munkahelymegtartás és védelem érdekében a megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek és intézményeknek szervezeti és működési szinten kell a hatékonyságot növelniük. Erre a célra korábban nem állt rendelkezésre akkora összegű 100 százalékos uniós forrás, mint, amit a TÁMOP 2.4.2 pályázati tervezet kínál most az érintetteknek, amelynek részleteit a www.nfu.hu oldalán olvashatják el.

Az összesen 1,8 milliárd forintnyi támogatás képzésekre, értékteremtési és működésfejlesztési tanácsadásra, valamint szervezeti felmérésekre vehető igénybe a pályázat elnyerésével.

A pályázó szervezeteknek most térítésmentes segítséget nyújt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) működésfejlesztője, a DFT-Hungária Kft. Az ingyenesen biztosított pályázati projektmenedzsment szolgáltatással kapcsolatban a 06-20-338-0696 telefonszámon és a [email protected] e-mail címen lehet érdeklődni. A pályázatokat várhatóan június 24-től lehet majd beadni.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán fellelhető pályázati ismertetőből kiderül, hogy a TÁMOP 2.4.2 projektek lényege a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése, így megteremtve, hogy a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci szereplőként legyen képes uralni a saját sorsát. Megváltozott munkaképességű dolgozók esetében cél lenne a rehabilitációs és védett foglalkoztatók szervezeti kultúrájának fejlesztése mellett a piaci pozíciójuk erősítése, és foglalkoztatás feltételének és minőségének javítása. A pályázat "B" komponense már az érintett dolgozókat befogadó munkahelyek átszervezését érinti.
  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter