Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Tavaly kitüntették, idén menesztették

Fekete Antal váltja a Tisza Volánt is magában foglaló Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. élén Szarvas Pétert. A szakmai és vezetői munkájáért tavaly még Baross Gábor-díjban részesült vezető menesztését nem indokolták, írja a Délmagyar.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatóságának tájékoztatása szerint az új vezérigazgató kinevezése határozatlan időre szól. A döntéstől azt remélik, hogy az "új vezetés a régiós célkitűzések megvalósítása érdekében új perspektívákat nyit majd.

Az új vezérigazgató a közlekedési, fuvarozási területről érkezik, Fekete Antal 10 éven keresztül volt az MF Cargo Kft. ügyvezetője. A szállítmányozási cég kiemelt partnerei között - honlapjuk szerint - ott van az Auchan Magyarország Kft., a hazai SPAR, Penny és Rauch Hungaria Kft. és a DHL Magyarország is.

A leváltott vezérigazgató úgy véli, menesztésének hátterében az állhat, hogy egyes szakmai kérdésekben markánsan eltérő vélemény alakult ki közte és a vagyonkezelő szervezet vezetése között. A vezérigazgató szerint van elméleti esély a szakmai ellentét kibékítésére, és hangsúlyozza: igyekszik előkészíteni az átadás-átvételt, hogy a társaság a lehető leggördülékenyebben élje át a vezetőváltást.

A szakma elismeri, hogy olajügyekről elhíresült cégből egy sikeres, kiegyensúlyozott és hatékony gazdasági társaságot hozott létre. Ezt látszik alátámasztani, hogy a Körös Volán Zrt. vezérigazgatójaként a hazai autóbusz-közlekedés területén nyújtott szakmai és vezetői munkájának elismeréseként tavaly március 15-én Baross Gábor-díjban részesült.

Délmagyar

Follow hrportal_hu on Twitter