Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Teljesen megbénulhat Olaszország

Sztrájkhullám várható pénteken Olaszországban, jelentős zavarokkal a közlekedésben, beleértve a vasútit és a légi közlekedést is. Az olasz sajtó szerint 32 helyen szerveznek megmozdulásokat, elsősorban Rómában és Milánóban, és a legjelentősebb akció várhatóan a közalkalmazottaké lesz, akik a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen tiltakoznak.

A nyugdíjkorhatár emelése miatti tiltakozó akciót, ahova 700 ezer résztvevőt várnak, a még a kormány és a szakszervezet kötött júliusban létrejött megállapodás ellen szervezik pénteken: ezen megállapodás szerint ugyanis a most 57 éves korban megjelölt nyugdíjkorhatárt jövőre már 58 évre emelnék, de a jövő évtized elejére a korhatár már 60 év lenne.

Az olasz sajtó szerint a nyugdíjkorhatár-emelés mellett több más céllal is tiltakoznak a dolgozók. A vasutak részleges bénulására 8 órán keresztül, délután 17 óráig kell majd számítani. Az Alitalia járatain ugyancsak nyolc órán át, délelőttől 18 óráig várhatók fennakadások, az Eurofly légitársaság dolgozói déltől délután 16 óráig tartanának munkabeszüntetést.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter