Megjelent: 10 éve

Teljesülni fognak a fuvarozók követelései

Az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki (június 12.) ülését követően külön egyeztetésre került sor a Pénzügyminisztériumban a közúti fuvarozók képviselőivel.

A megbeszélésen Oszkó Péter pénzügyminiszter és Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke vett részt.

Oszkó Péter pénzügyminiszter közölte, hogy több, a hazai vállalkozások versenyképességének megőrzését szolgáló javaslatot a tárca el tud fogadni, s támogatja, hogy ezek érvényre juthassanak a jövő évi adóváltozásokban.

A megbeszélés alapján a pénzügyminiszter egyetért azzal, hogy meghatározott mértékig adómentes maradjon az üzemanyag megtakarítás, valamint a költségtérítés. A Pénzügyminisztérium elfogadhatónak tartja azt az igényt, hogy ne emelkedjen 2010-ben a légrugós járművek gépjárműadója.

A fuvarozók igényt tartanak a kereskedelmi gázolaj ár bevezetésére is. Ez azonban csak akkor lehetséges, amennyiben az Európai Unió is hozzájárulását adja a lépéshez. A kormány - Oszkó Péter ígérete alapján - derogációs kérelmet nyújt be az Európai Unióhoz ebben az ügyben.

Két fuvarozói szervezet vasárnap nyílt levelet juttatott el az országgyűlési képviselőkhöz, a zömében már pénteken egyeztetett fuvarozói igényekkel kapcsolatban. A levélben a fuvarozók olyan követeléseket fogalmaztak meg, amelyek a pénteki eredményes egyeztetés alapján teljesülni fognak.

Pénzügyminisztérium Sajtó
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter