Megjelent: 2 éve

Tényleg 520 euró lesz a minimálbér Szlovákiában?

Peter Pellegrini szlovák kormányfő szerint méltányos a javaslat, melynek értelmében a minimálbért 520 euróra emelnék - írja a Kamaraonline.

A portál a hirek.sk értesülésére hivatkozva azt írja, hogy a szlovák miniszterelnök szerint a szociális partnerek a hétfői háromoldalú érdekegyeztetés keretében valószínűleg nem fognak megegyezni a pontos összegben. „Én nagyon szeretném, ha a szociális partnerek ma meg tudnának egyezni a minimálbér összegében. Valószínűleg szerdán a kormánynak kell majd döntenie az összegről” - mondta Pellegrini.

Északi szomszédunk munkaügyi minisztériuma 520 euróra tervezi felemelni a minimálbér összegét, ami 8 százalékos, méltányos emelést jelent. Szlovákiában a minimálbér jelenleg 480 euró, amit a szakszervezetek szerint 635 euróra kellene emelni.

kamaraonline.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter