Megjelent: 13 éve

Tippek állásbörzére készülőknek

Elkezdődött a tavaszi állásbörzék szezonja. Márciusban-áprilisban több mint húsz ilyen jellegű rendezvényre kerül sor országszerte. A részvétel mind a pályakezdők mind a tapasztaltak számára kiváló lehetőség nemcsak a cégekkel való személyes találkozásra, de az állásszerzésre is. Néhány tippünk indulás előtt.

Nem csak pályakezdőknek
Egyik gyakori tévhit az állásbörzékről, hogy csak pályakezdőknek érdemes kilátogatni. Munkahelyváltáson gondolkodóknak, a piaci elvárásokat felmérni szándékozóknak szintén hasznos lehet a kimenetel. Egy nap alatt annyi információt lehet begyűjteni, amit telefonokkal napokig, hetekig tartana. A személyes kontaktus pedig nyitottabbá teszi a légkört, általában több mindent meg lehet tudni a cégek képviselőitől.
Szintén sokat profitálhatnak a még nem végzős hallgatók. A cégek szakmai gyakorlatra, diplomaírásra is fogadnak hallgatókat.

Lista készítése a cégekről
Napjainkban a börzék többségén 40-50, a nagyobb szabású rendezvényeken pedig száz-kétszáz vállalat állít standot. Épp ezért célszerű még a börze előtt elkészíteni egy listát a felkeresendő cégekről. Ehhez nem kell mást tenni, mint az interneten rámenni a rendezvény honlapjára, és megnézni a résztvevő vállalatok listáját, vagy átböngészni a kiállítókat csokorba gyűjtő tájékoztató füzetet.

Önéletrajzok megírása
A börzére nem ajánlott üres kézzel érkezni. Amerikai típusú általános önéletrajzot mindenképp tanácsos készíteni, illetve zsebre tenni az indulás előtt. Amennyiben pedig a jelölt már előre kiválasztotta a megpályázandó pozíciót, akkor célszerű az adott munkakörhöz szabott önéletrajzot (is) összeállítania.

Bár a kísérőlevél nem elvárás, a pályázathoz lehet csatolhatni egy rövid motivációs levelet. A jelölt ezzel kitűnhet a több száz "versenytárs" közül.
Megjegyezzük: egyre több cég már nem papír alapú önéletrajzot gyűjt a börzén, hanem interneten át kéri a jelentkezést.

Programok átnézése
Az állásbörzékhez általában kísérőprogramok is társulnak. Vállalati prezentációk, grafológiai elemzés, próbainterjú, önéletrajzok átnézésre ("CV ambulanciának" hívják egy rendezvényen) A egyetemi, főiskolai karrier irodák a börzék előtt felkészítő napokat is szerveznek. Nézzük meg a különféle programok listáját az állásfórum honlapján és használjuk ki az alkalmat a céges világ és az elvárások megismerésére.

Kérdések átgondolása
A lista és az önéletrajzok elkészítése után tanácsos végiggondolni, mit szeretnénk megtudni a vállalatok képviselőitől. Nem kelt túl jó benyomást, ha a pályázó nem kérdez, csak szótlanul átnyújtja önéletrajzát. Ugyanakkor az ide-oda csapongó, átgondolatlan kérdések is negatívan hatnak a jelölt megítélésére.

Szakértők szerint olyan, a leendő munkával vagy a vállalattal kapcsolatos kérdéseket ajánlott feltenni, amelyekre a jelölt a cégkatalógusban vagy az interneten nem talált választ. Nem nyerő az az álláskereső, akinek egyetlen kérdése a kezdő fizetésre vonatkozik.

Szolid elegancia
Indulás előtt az öltözékre is érdemes néhány percet szánni. Bár az öltözék nem elsődleges szempont, ennek megfelelően nem kell öltönyben, nyakkendőben megjelenni. Ugyanakkor a bakancsot, szakadt farmert vagy a kinyúlt pólót is jobb a szekrény mélyén hagyni. Inkább a szolid eleganciát képviselő ruhadarabokat ajánlott előnyben részesíteni.


Oroszi Babett

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter