Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Tíz évig dolgoztattak egy férfit rabszolgaként - ítélet

Jogerősen négy év, illetve négy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kétegyházi párt, amely csaknem egy évtizeden át rabszolgaként dolgoztatott egy férfit.

A táblabíróság a személyi szabadság két rendbeli, társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg negyvenéves férfit és a három évvel fiatalabb nőt.

A másodrendű vádlott férfi 2002 májusában csalta kétegyházi otthonába a sértettet azzal az ígérettel, hogy az ott végzett munka fejében neki szállást és ellátást ad. Miután a sértett beköltözött, a vádlottak elvették az iratait és a bankkártyáját, akadályozva ezzel őt a szabad mozgásában. A bankkártyával fölvették a sértett nyugdíját és a neki járó fogyatékossági támogatást, összesen 7,1 millió forintot. A férfi és a nő arra is rávette a férfit, vegyen föl egymillió forint kölcsönt, ehhez hamis okiratokat készítettek, és ezt az összeget is saját céljaikra használták föl.

Az anyagilag és egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetbe került sértett sokféle munkát végzett, segített a ház körül, bevásárolt, építkezéseken dolgozott, állatokat gondozott, de ezért sem munkabért, sem megfelelő és elegendő élelmet nem kapott. Mindkét vádlott folyamatosan szidalmazta őt, a másodrendű vádlott bántalmazta is a férfit, ha szerinte az nem jól végezte a dolgát.

A vádlottak 2008 áprilisában a jobb élet ígéretével magukhoz csábítottak egy nőt is. A nőt folyamatosan megfélemlítették, munkára kényszerítették, megverték, a pénzét elvették, sem munkabért, sem megfelelő mennyiségű és minőségű ételt nem adtak neki. A sértettnek bő egy év múlva azonban sikerült megszöknie.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk