Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Több ezer kórházi alkalmazott sztrájkol Olaszországban

Sztrájkba lépett több ezer kórházi alkalmazott pénteken szerte Olaszországban, Milánóban pedig a tömegközlekedést bénította meg munkabeszüntetés.

Az egészségügyi dolgozók sztrájkja miatt orvosi vizsgálatokat és műtéteket kellet elhalasztani, a szakszervezetek tájékoztatása szerint mintegy ötmillió vizsgálatot és mintegy 45 ezer műtétet. A sürgősségi ellátást azonban továbbra is biztosítják.

A kórházi dolgozók a szerződésük megújításáról kezdett tárgyalások akadozása miatt folyamodtak munkabeszüntetéshez.

Ugyanaznap Milánóban a tömegközlekedési alkalmazottak sztrájkja miatt a legtöbb busz, villamos és metrójárat nem közlekedett a csúcsforgalom óráiban.

Csütörtökön az Alitalia olasz légitársaság utaskísérői nem vették fel a munkát, május 17-ére a vasutasok hirdettek meg sztrájkot Olaszországban, és a benzinkutasok is ismételten sztrájkkal fenyegettek az elmúlt hónapokban.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter