Több mint 300 dolgozót küld el a Nokia"/>
Megjelent: 11 éve

Több mint 300 dolgozót küld el a Nokia

Átszervezi kutatás-fejlesztési egységét Finnországban a Nokia, mely során több mint négyszáz embert bocsát el a világ vezető mobiltelefon-gyártója.

A Nokia az év végéig be fogja zárni jyvaeskylae-i üzemét, mely során 320 ember munkahelye szűnik meg, számol be az AFP hírügynökség.

„A jyvaeskylae-i helyszín bezárása egy sajnálatos, de elkerülhetetlen döntés. A csökkent piaci igényekhez alkalmazkodva kell átalakítanunk az erőforrásokat, hogy a jövőben is meg tudjuk őrizni versenyképességünket” – közölte Peter Roepke, a Nokia termékfejlesztési alelnöke.

A vállalat a finnországi kutatás-fejlesztési irányítást a jövőben a helsinki régióban, Tampere-ben, Ouluban és Salóban működteti tovább.

A globális támogatási részlegben további hatvan embert bocsát el a mobiltelefon-gyártó cég, míg az új üzletekben harminc főt érint a leépítés.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter