Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Több száz új állás Nagykanizsán

Az eddigi 30-ról 350-re bővíti alkalmazottainak számát az év végéig a nyugat-európai autógyáraknak üléshuzatokat készítő Car-Inside Kft. Nagykanizsán - közölte a társaság ügyvezetője.

Csillag Balázs, a Car-Inside Kft. ügyvezetője elmondta: a korábbi Eybl Hungária Kft. vagyonának továbbműködtetésére alig másfél évvel ezelőtt alakult német tulajdonú cég már mintegy száz dolgozót vett fel és foglalkoztat a városban. A 350 fős létszámot decemberig szeretné elérni, az alkalmazottak száma ezzel némiképp meg is haladja majd a két évvel ezelőtt foglalkoztatottakét - tette hozzá az ügyvezető.

Az ügyvezető az előzményeket ismertetve felidézte, hogy az osztrák Eybl International AG 1992-ben hozta létre első magyarországi telephelyét a Vas megyei Jánosházán. Két évvel később a Zala megyei Lentiben, 1998-ban Nagykanizsán, majd 2004-ben Körmenden nyitott újabb egységet. A csúcsidőszakban összesen 1900 dolgozót alkalmazott a cég.

Az osztrák Eybl 2008-ban csődöt jelentett, ennek következményeként egy hónappal később a magyarországi leányvállat felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen. A gyártás fenntartása érdekében 2009 februárjában jött létre az elsősorban autótextilekkel foglalkozó német Prevent-csoporton belül a Car-Inside Kft., amely kifejezetten a magyarországi telephelyek működtetésére alakult.

Az új cég egy évvel ezelőtt meg is vásárolta az egykori Eybl magyarországi telephelyeit és megmaradt vagyonát, de közben folyamatosan csökkent a rendelésállomány, így Nagykanizsán mindössze 30 ember maradt. Az ügyvezető úgy fogalmazott: a város alpolgármestere, Cseresnyés Péter (Fidesz) személyében találtak támogatóra, aki az önkormányzat részéről segítette a létszámbővítéssel járó újrakezdést.

Idén szeptemberre a Car-Inside olyan szerződéseket kötött a megrendelőivel, ami már lehetővé tette a munkaerő-felvételt, így először a korábbi dolgozókat keresték meg. Az első száz ember már munkába állt, de a társaság folyamatosan veszi fel az alkalmas jelentkezőket, elsősorban textilipari szakmunkásokat.

Csillag Balázs a nagykanizsai tevékenységükről annyit mondott el, hogy a gyártóüzem az egyik közelebbről meg nem nevezett német autógyárnak készít üléshuzatokat.
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek