Megjelent: 12 éve

Több tízmilliót kereshetnek az egészségpénztárak vezetői

Az egészségpénztárakról szóló törvényt megváltoztatása vagy visszavonása ellenére a vezetők jól fognak járni. A kinevezésük határozott időtartamra, 2010 márciusáig szól, ezért a fizetésüket a teljes időtartamra megkapják - értesült a Napi Gazdaság.

Noha biztosra vehető, hogy az egészségpénztárakról szóló törvényt megváltoztatják vagy visszavonják, a vezetők mindenképpen jól járnak. A kinevezésük határozott időtartamra, 2010 márciusáig szól, ezért a fizetésüket a teljes időtartamra megkapják.

Határozott időtartamra nevezték ki a 22 egészségpénztár vezetőjét, amely azt jelenti, hogy bármilyen körülmények között szűnik meg a munkaviszonyuk, a szerződésük időtartamára, vagyis két évre járó fizetésüket megkapják. A munkáltatói jogokat gyakorló pénzügyi tárcánál közölték: a részvénytársasági formában működő előpénztárakat bejegyezték és a munkaszerződések megkötése folyamatban van.

A dokumentum aláírásáig azonban nem publikus a vezetők javadalmazása. A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a munkabérüket 700 ezer és egymillió forint között állapították meg, emellett egyéb juttatásban is részesülhetnek és költségtérítést is kapnak. A cég számlájára irodabérlést és exkluzív üzleti vacsorákat is elszámolhatnak.

A 22 pénztár helyett 6-7 működik majd a szocialisták elképzelése szerint. Az is bizonyos, hogy a - főként liberális kötődésű - pénztárvezetők nem kapnak pozíciót az újonnan felállítandó regionális pénztárakban.

Napi Gazdaság
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter