Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Tovább csökkent az álláskeresők száma a közép-dunántúli régióban

Összességében csökkent az álláskeresők száma a közép-dunántúli régióban: a térséghez tartozó Veszprém, illetve Komárom-Esztergom megyében mérséklődött, Fejér megyében viszont kismértékben nőtt a munkanélküliek száma az elmúlt hetekben - mondta el a regionális munkaügyi központ PR referense az MTI-nek.

images

A mintegy 54 és félezer álláskereső kétötödét Fejér megyében, egyharmadát Veszprém megyében, több mint negyedét pedig Komárom-Esztergom megyében regisztrálták - tette hozzá Jankóné Szépe Mónika.

Tájékoztatása szerint az álláskeresők többsége - 81,3 százaléka - továbbra is a fizikai foglalkozású, életkorát tekintve pedig a 26-35 éves korcsoportba tartozik, egynegyedük 50 évnél idősebb. A régió álláskeresőinek negyede tartósan, egy évnél hosszabb ideje szerepel a munkaügyi központok regisztrációjában.

Az állástalanok számára az augusztusban bejelentett két és félezer új álláshellyel együtt 4600-nál több munkahelyet kínáltak a hónap elején a vállalkozások. A legtöbbet - mintegy 2200-at - Komárom-Esztergom megyében, a legkevesebbet - 1082-t - Veszprém megyében.

A térségben az elmúlt hetekben új munkáltatóként egy dunaújvárosi, iskolai étkeztetést végző kft. kezdett dolgozni, és kínált 45 fizikai dolgozó számára állást. Hét vállalkozás pedig összesen 290 dolgozót érintő létszámbővítést tervezett, felét Komárom-Esztergom, felét Fejér megyében. Egy kivételével mindegyik külföldi tulajdonban van, elektronikai alkatrész-, gumiabroncs-, műanyag-, síküveg- és gépgyártással foglalkoznak.

Augusztus végéig két cég jelentett be csoportos létszámleépítési szándékot: egy Komárom-Esztergom megyei vállalkozás a termékei iránti belföldi kereslet csökkenésére hivatkozva 57 dolgozójától kíván megválni, egy Veszprém megyei cég pedig felszámolás alatt áll, és finanszírozási problémák miatt bocsájtja el három dolgozóját.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk