Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Trump-fóbia: nőnek a konyhában, melegnek börtönben, szakszervezetnek partvonalon a helye

A "tekintélyelvű internacionálé", vagyis Trump politikája a külföldiek és menekültek kirekesztésével édesgeti magához a választókat. Célja a visszatérés "a régi rossz időkhöz, amikor a nőknek a konyhában vagy az ágyban volt a helyük, a melegeknek a börtönben, a szakszervezeteknek pedig legfeljebb a partvonalon, és aki nem tartja a száját, azt nyilvánosan kicsinálják", mondta Sigmar Gabriel német alkancellár, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke a Berliner Morgenpost című lap hírportálján - írja az MTI.

Sigmar Gabriel német alkancellár szerint Trump győzelme figyelmeztetés Németországnak is.

Kiemelte, hogy a "tekintélyelvű internacionálé" nemcsak Oroszországban és Törökországban mutatkozik meg Vlagyimir Putyin, illetve Recep Tayyip Erdogan elnök révén, hanem "Európa közepén is, Franciaországban Le Pennel, de Sarkozy-vel is, Lengyelországban Kaczynskival, Hollandiában Wilders-szel, vagy éppen Németországban az AfD-vel", az Alternatíva Németországnak nevű párttal.

Hasonló hangvételű nyilatkozatokat tettek más tekintélyes német szociáldemokrata vezetők is. Az amerikai elnökválasztás után egy olyan "reggel, amikor nem ébredünk fel a rémálomból" - írta Twitter-oldalán Manuela Schwesig, a párt egyik elnökhelyettese, szövetségi család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter.

Az SPD szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetője, Thomas Opperrmann Twitter-üzenetében azt írta: "God save America!" (Isten óvja Amerikát!), "vad idők jönnek, meg kell őriznünk hidegvérünket".

Heiko Maas SPD-s igazságügyi miniszter Twitter-oldalán azt írta, hogy Donald Trump megválasztásával "nem dől össze a világ, csak még bolondabb lesz". A republikánus jelölt győzelme "keserű figyelmeztetés", azt mutatja, hogy még határozottabban kell küzdeni a "félelem, a gyűlölet és a bezárkózás okainak felszámolásáért" - tette hozzá - írja az MTI.
Follow hrportal_hu on Twitter