Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Túl sok a bank és a biztosítótársaság Szerbiában

Túl sok az országban jelenlévő 29 bank és 28 biztosítótársaság. Ezért várható, hogy egyes pénzintézetek a közeljövőben elhagyják az országot.

A szerbiai bankszektor tavaly mintegy 18 millió eurós (5,57 milliárd forint) veszteséget szenvedett - mondta Zoran Grubisic, a belgrádi bankakadémia professzora. Ezt az egyes bankok rossz hitelkihelyezései okozták. Hozzátette, hogy számos pénzintézet folytat nyereséges tevékenységet az országban, amelyek jelentős tőkét vonzanak Szerbiába.

Elismerte azonban azt, hogy a 7 milliós nyugat-balkáni országnak 29 különböző bank nagyon sok, ezért szerinte a közeljövőben egyes pénzintézetek elhagyják majd Szerbiát, míg másokat az ott maradó bankok vehetnek át.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter