kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Tűzoltók túlóradíj-követelése: jóváhagyva

Jóváhagyta a somogyi tűzoltók túlóradíj-követelését a megyei munkaügyi bíróság - közölte Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) kaposvári ügyvivője a bíróság csütörtöki döntése után az MTI-vel.

Mint arról Árok Kornél beszámolt, ez csak a jogosultságot jelenti, azt nem, hogy ennek alapján ki is fizetik az elmaradt túlóradíjat és annak kamatait.

Túlmunkájuk kifizetéséért mintegy 200 somogyi tűzoltó indított pert. A heti 48 órán túli munkavégzés után összesen 220 millió forint és annak kamata kifizetéséért pereskednek. Az összeg 2004. május elsejétől 2007. december 31-ig halmozódott fel.
Arról, hogy pontosan mikor és mennyi pénzt kapnak, később születik döntés - mondta az érdekképviselet ügyvivője.
Közölte: a jogosultság megállapítása után két lehetőség áll előttük, vagy meg tudnak egyezni a munkaadóval, vagy pereskednek tovább. A szakszervezet az előbbit választaná, ám erre nem sok esélyt látnak - jegyezte meg az ügyvivő, aki szerint a pereskedés viszont azzal is jár, hogy tovább növekszik a tűzoltók állammal szembeni követelése, amelynek országos szinten csak a kamata évente 1-1,5 milliárd forint.

Árok Kornél közölte: számításaik szerint a somogyi tűzoltóknak egyenként 800 ezer forint és 1,2 millió forint plusz kamat közötti összeggel tartozik a munkáltató.
  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek